Οι 10 κορυφαίοι οδηγοί της F1 του 2022, όπως επιλέχθηκαν από τους οδηγούς

Formula 1

i

Formula 1 / © Intime

Οι 10 κορυφαίοι οδηγοί της F1 του 2022, όπως επιλέχθηκαν από τους οδηγούς

Δημήτρης Μπαλής 17:51 - 31.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:51 - 31.12.2022

Ο Μαξ Φερστάπεν, πρωταθλητής και φέτος, βρέθηκε στην κορυφή της ψηφοφορίας των οδηγών.

Είναι διαφορετικό να σε ψηφίζει το κοινό και διαφορετικό οι αντίπαλοί σου. Και ίσως η δεύτερη να είναι πιο σημαντική αναγνώριση.

Στη Φόρμουλα 1, ο επίσημος ιστότοπος της διοργάνωσης, ζήτησε -για 5η φορά- από τους οδηγούς του θεσμού, να αξιολογήσουν την απόδοση των αντιπάλων τους στην πίστα και να αναδείξουν την κορυφαία δεκάδα.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι κανόνες επιτρέπουν στους οδηγούς να ψηφίζουν για τον εαυτό τους – χωρίς να το επιλέγουν όλοι – και υπέβαλαν την κατάταξή τους υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει μυστική.

Οι βαθμολογίες δόθηκαν με βάση το τρέχον σύστημα βαθμών της F1, με τον κορυφαίο οδηγό να παίρνει 25 πόντους και ο 10ος 1 βαθμό.

Ο Φερστάπεν, δεύτερη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής (2021-2022), κέρδισε για ακόμα μια φορά τον αντίπαλο του στη διεκδίκηση του τίτλου, τον οδηγό της Ferrari Σαρλ Λεκλέρ.

Το δίδυμο της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ, μοιράστηκαν την 3η θέση στη κατάταξη της ψηφοφορίας.

Ο Λάντο Νόρις της McLaren – ο μόνος οδηγός εκτός Red Bull, Mercedes και Ferrari που ανέβηκε στο βάθρο το 2022 – ψηφίστηκε 5ος.

Ο Φερνάντο Αλόνσο που έτρεξε για την Alpine Renault και θα τρέξει του χρόνου για την Aston Martin, ήταν 6ος, μια θέση μπροστά από τον συμπατριώτη του Κάρλος Σάινθ, της Ferrari.

Η φανταστική απόδοση του Αλεξ Αλμπον, στη μη ανταγωνιστική Williams, εντυπωσίασε τους αντιπάλους του, με τον Ταϊλανδό οδηγό να βρίσκεται σε τριπλή ισοβαθμία, για την 8η θέση, με τον Σέρχιο Πέρεθ και τον Σεμπαστιάν Φέτελ, ο οποίος μετά από 16 χρόνια στη Φόρμουλα 1, τέσσερα πρωταθλήματα και 299 εκκινήσεις σε γκραν πρι, αποσύρεται από το σπορ στα 35 του χρόνια.

Οι οδηγοί που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία (με αλφαβητική σειρά) ήταν: Αλεξ Αλμπον, Φερνάντο Αλόνσο, Βάλτερι Μπότας, Πιέρ Σκασλί, Νίκολας Λατίφι, Σαρλ Λεκλέρ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Λάρντο Νόρις, Εστεμπάν Οκόν, Σέρχιο Πέρεθ, Ντάνιελ

Ρικιάρντο, Τζορτζ Ράσελ, Κάρλος Σάινθ, Μικ Σουμάχερ, Λανς Στρολ, Γιούκι Τσουνόντα, Μαξ Φερστάπεν, Σεμπαστιάν Φέτελ και Τσου Γκουανγιού.

Η βαθμολογία των οδηγών σύμφωνα με την ψηφοφορία

1 Μαξ Φερστάπεν

2 Σαρλ Λεκλέρ

3 Λιούις Χάμιλτον

3- Τζορτζ Ράσελ

5 Λάρντο Νόρις

6 Φερνάντο Αλόνσο

7 Κάρλος Σάινθ

8 Αλεξ Αλμπον

8- Σεμπαστιάν Φέτελ

8- Σέρχιο Πέρεθ