Επιστροφή στους αγώνες για τον Ιαννόνε

Αντρέα Ιαννόνε

i

©MotoGP

Επιστροφή στους αγώνες για τον Ιαννόνε

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:59 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:07 - 24.10.2023

Ο Αντρέα Ιαννόνε θα αγωνιστεί με την GoEleven Ducati το 2024 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike (WSBK) και θα οδηγήσει την πρωταθλήτρια Panigale V4 R.

Ο Αντρέα Ιαννόνε μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού λόγω ντόπινγκ θα κάνει την επιστροφή του στους αγώνες. 

Ο Ιταλός λοιπόν θα επιστρέφει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την ομάδα της GoEleven, η οποία αγωνίζεται στο WorldSBK με μοτοσυκλέτες της Ducati. Ο Ιαννόνε θα είναι στο grid με μια Panigale V4R και σίγουρα θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. 

Έτσι, ο 34χρονος θα ανέβει στη Panigale V4R και παρόλο που το συμβόλαιό του είναι μόνο για ένα χρόνο, θα είναι σημαντικό για τον αναβάτη να δοκιμάσει ξανά τον εαυτό του. 

Αυτό θα γίνει το επόμενο έτος, το 2024, οπότε μένει να δούμε αν ο Ιαννόνε θα μπορέσει να αγωνιστεί στις δοκιμές που έχουν προγραμματιστεί στην πίστα της Χερέθ στο τέλος αυτού του μήνα, μετά την τελευταία δοκιμή του το 2023. 

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη χρονιά θα είναι ξεχωριστή για τον Ιταλό που ήδη ανυπομονεί να φορέσει τη στολή και το κράνος του για να επιστρέψει στη δράση. 

Ο Ιαννόνε δήλωσε: «Περίμενα αυτήν τη στιγμή αρκετό καιρό. Επιτέλους επιστρέφω στις πίστες, όπου πέρασε τη ζωή μου. Ευχαριστώ τον Τζίτζι Νταλ'Ίνια, τον Πάολο Τσιαμπάτι, τον Κλαούντιο Ντομενικάλι, τον Μάρκο Ζεμπενεντέτι και όλη την ομάδα GoEleven για την εμπιστοσύνη τους. Με την υποστήριξή τους έχω βρει ξανά τον ενθουσιασμό που είχα όταν ήμουν παιδί». 

Η ομάδα εμπιστεύεται τον Ιαννόνε 

Υπάρχει επίσης πολύς ενθουσιασμός από την ομάδα της Goeleven. Αυτό αναγνωρίζεται από τον Τζιάνι Ρομέλο, ιδιοκτήτη της ομάδας: «Από τη γέννησή της, η Go Eleven προσπάθησε να πετύχει όλο και πιο σημαντικούς στόχους και με τη μετακόμιση στη Ducati ήρθαμε πιο κοντά στην επιθυμία μας. Παρά το γεγονός ότι ήμασταν ιδιωτική ομάδα, πετύχαμε μια νίκη, πολλά βάθρα, κερδίσαμε τον παγκόσμιο τίτλο καλύτερης ανεξάρτητης ομάδας, δώσαμε σε παγκοσμίου φήμης αναβάτες την ευκαιρία να υπερασπιστούν τα χρώματά μας με εξαιρετικά αποτελέσματα, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα μας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. 

Τώρα είδαμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα περαιτέρω βήμα και να πετύχουμε έναν άλλο στόχο, μια νέα πρόκληση, και αυτή τη φορά θα είναι πιο σκληρή και προκλητική. 

Ένας αναβάτης όπως ο Αντρέα όχι μόνο έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι γρήγορος και πραγματικά ταλαντούχος, αλλά είναι σίγουρα και ένα δημόσιο πρόσωπο με μεγάλο ενδιαφέρον. Θέλουμε σθεναρά να δείξουμε ότι πήραμε αυτή την απόφαση γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες του αναβάτη και είμαστε σίγουροι ότι θα τα δώσει όλα για να πετύχει σπουδαία αποτελέσματα».