Ο Αγκοστίνι δεν καταλαβαίνει τον λόγο που ο Μάρκεθ έφυγε από τη Honda

Μαρκ Μάρκεθ και Τζάκομο Αγκοστίνι

i

©Red Bull

Ο Αγκοστίνι δεν καταλαβαίνει τον λόγο που ο Μάρκεθ έφυγε από τη Honda

Ο 15 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Τζάκομο Αγκοστίνι επικρίνει την απόφαση του Μαρκ Μάρκεθ να φύγει από τη Honda.

Η «βόμβα» της χρονιάς στο MotoGP έσκασε στις αρχές Οκτωβρίου. Ο Μαρκ Μάρκεθ ήρθε σε συμφωνία με τη Honda για τη λύση του συμβολαίου που τους ένωσε μέχρι το τέλος του 2024. Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα αγωνιστεί για την Gresini Racing την επόμενη χρονιά. Εκεί ο Ισπανός αναβάτης θα συναντήσει τον αδερφό του, Άλεξ.

Αυτή η είδηση ​​έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο ακόμη και πριν ανακοινωθεί επίσημα. Και η όλη διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η μεταγραφή του Μάρκεθ από την ιταλική ομάδα του κατασκευαστή Μπόργκο Πανιγκάλε. 

Γεγονός είναι ότι οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν. Και υπάρχει ένα που «τραβάει» πολύ την προσοχή τόσο λόγω του ποιος το λέει όσο και λόγω του τι λέει ο εν λόγω χαρακτήρας. Μιλάμε για τον θρυλικό Τζάκομο Αγκοστίνι, ο οποίος δεν έχει διστάσει να αξιολογήσει την αποχώρηση του Μάρκεθ από τη Honda

«Ο Μαρκ είναι ο μόνος οδηγός στον κόσμο που αποφάσισε να φύγει από τη Honda. Πίστευα ότι θα έμενε, αφού εκεί είχε τις εγγυήσεις του μεγαλύτερου κατασκευαστή στη μοτοσικλέτα, με τους κινητήρες του οποίου κερδίζει ακόμα στη F1. Και μετά υπάρχει το ερώτημα μισθού. Παρατάει πολλά εκατομμύρια έτσι. Υπάρχει κάτι εδώ που μας ξεφεύγει από όλους, κάτι που δεν μου ταιριάζει!», επισημαίνει ο 15 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, σε δηλώσεις του στο GPone.

Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του αθλήματος άφησε την MV Agusta για να πάει στη Yamaha. Και όταν ρωτήθηκε για αυτή την κίνηση, ο Αγκοστίνι είπε το εξής: «Ναι, αλλά άφησα την MV για να γίνω μέλος του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή στον κόσμο».