GasGas Tech3: Ανακοίνωσε τους αναβάτες του για το 2024
i

©GasGas Tech3

GasGas Tech3: Ανακοίνωσε τους αναβάτες του για το 2024

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:54 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 06.10.2023

Η GasGas Factory Racing Tech3 ανακοίνωσε τους Πέδρο Ακόστα και Αουγκούστο Φερνάντεθ ως το νέο οδηγικό δίδυμο της ομάδας για την επόμενη χρονιά.

Χρειάστηκε λίγος χρόνος, αλλά η KTM πήρε μια απόφαση. Ο Πέδρο Ακόστα και ο Αουγκούστο Φερνάντεθ θα είναι το οδηγικό δίδυμο της GasGas για την επόμενη σεζόν. 

Ο Ακόστα εντυπωσίασε το 2021, καθώς κατέκτησε τη Moto3 στη rookie χρονιά του με την Red Bull KTM Ajo, γεγονός που τον προώθησε στη Moto2 με την ίδια ομάδα. Εκεί πέρασε την πρώτη του χρονιά (2022) παίρνοντας τρεις νίκες σε πέντε βάθρα, για να τερματίσει τέταρτος στη κατάταξη, ενώ τη φετινή σεζόν είναι πρώτος στη σχετική βαθμολογία με 50 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Τόνι Αρμπολίνο, έχοντας ανέβει 11 φορές στο βάθρο σε 14 αγώνες. 

Εν τω μεταξύ, ο Πολ Εσπαργκαρό θα αναλάβει τη θέση του τρίτου οδηγού και δοκιμαστή. Ο Ισπανός έχασε πολύ μεγάλο μέρος της σεζόν, μετά από τον άσχημο τραυματισμό που αποκόμισε από το γκραν πρι της Πορτογαλίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας, υπήρξε από κοινού συμφωνία ώστε ο έμπειρος αναβάτης να δώσει τη θέση του στον 19χρονο Ακόστα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της GasGas, Πιτ Μπέιρερ, ανέφερε: «Έπρεπε να πάρουμε μια πολύ δύσκολη απόφαση για την ομάδα μας. Ο Αογκούστο έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα προόδου στο MotoGP. 

Ο Πέδρο είναι ένα ξεχωριστό ταλέντο που έχει κερδίσει πάρα πολλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και το 2024 θα είναι γι’ αυτόν χρονιά εκμάθησης το MotoGP. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πολ Εσπαργκαρό για όλα όσα έχει κάνει και όσα θα συνεχίσει να κάνει στην ομάδα».