Πώς γίνεται ένας παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP να πέφτει 5 φορές σε ένα τριήμερο (vid)

Ο Μαρκ Μάρκεθ με χαρακτηριστική γκριμάτσα

i

©redbullcontentpool.com

Πώς γίνεται ένας παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP να πέφτει 5 φορές σε ένα τριήμερο (vid)

Δημήτρης Μπαλής 08:51 - 20.06.2023

Ο Μαρκ Μάρκεθ με τις πτώσεις που είχε στο Σάξερινγκ, δημιουργεί αρνητικό ρεκόρ, έχοντας 13 πτώσεις από την αρχή της χρονιάς.

Αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Μαρκ Μάρκεθ, θα πρέπει να μην έχει προηγούμενο. Ψάχνω να βρω πώς γίνεται ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και μάλιστα 8 φορές, να έχει 5 πτώσεις σε ένα τριήμερο αγώνα και συνολικά 13 από την αρχή της χρονιάς, χωρίς να έχει αγωνιστεί σε όλους τους γύρους!

Η περίπτωση του Μάρκ Μάρκεθ πρέπει να είναι μοναδική καθώς είχε πτώσεις και τις τρεις ημέρες, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πρωί στην προθέρμανση, κατέστρεψε τις Honda και δεν πήρε μέρος ούτε στον αγώνα της Κυριακής στο Σάξερινγκ. Απίστευτο.

Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής δεν αμφισβητείται για την αξία του. Διαφορετικά με όσα έχουν συμβεί δεν θα είχε ξανακαθίσει σε σέλα της Honda. Η ιαπωνική μάρκα γνωρίζει ότι δεν έχει καλοστημένη μοτοσυκλέτα για έναν οδηγό επιπέδου Μαρκ Μάρκεθ που θέλει να πιέζει στο όριο. Κι ακριβώς επειδή ο Μάρκεθ πιέζει στο όριο, να πάρει κάτι παραπάνω από αυτό που ίσως η Honda δεν μπορεί να δώσει, τότε έχει πτώσεις. Σηκώνεται και ξαναπέφτει και πάλι από την αρχή.

Στον αθλητισμό λένε ότι δεν έχει σημασία που πέφτεις, αλλά που μπορείς να σηκωθείς, όμως αυτό το εννοούν όταν χάνεις έναν αγώνα, ένα πρωτάθλημα, διότι στην περίπτωση των αγώνων μοτοσυκλέτας κάθε πτώση είναι οδυνηρή και επικίνδυνη.

Στο Σάξερινγκ ο Μάρκ Μάρκεθ έσπασε τον ένα αντίχειρα και ευτυχώς με τις πτώσεις που είχε, όμως δεν ήταν αυτό που τον άφησε εκτός αγώνα την Κυριακή. Μπορούσε να τρέξει, αλλά ήταν απογοητευμένος και δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η συνέχεια.

Ο Μάρκεθ έχασε τρεις γύρους πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού μετά από μια συντριβή στην Πορτογαλία, στο ξεκίνημα της χρονιάς και δεν έχει δει ακόμη καρό σημαία σε γκραν πρι, ενώ το καλύτερο του αποτέλεσμα παραμένει ένα βάθρο στον αγώνα σπριντ του Αλγκάρβε.

Είναι απίστευτο να βλέπεις μια κατάταξη 28 οδηγών και πουθενά να μη βρίσκεται το όνομα του Μαρκ Μάρκεθ, ούτε καν με έναν πόντο.

Προς το παρόν έχουμε τον 8ο γύρο του πρωταθλήματος την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολλανδία και στη Honda τηρούν σιγή ιχθύος για το τι θα γίνει με τον Μάρκεθ, έχοντας και τον Ζόαν Μιρ με θέματα καθώς ούτε αυτός αγωνίστηκε στο Σάξερινγκ.

Tags: