Σπουδαία νίκη του Χόρχε Μάρτιν με Ducati στον αγώνα σπριντ του MotoGP Γερμανίας

Εντυπωσιακός ο Χόρχε Μάρτιν στον αγώνα των 15 γύρων

i

©redbullcontentpool.com/

Σπουδαία νίκη του Χόρχε Μάρτιν με Ducati στον αγώνα σπριντ του MotoGP Γερμανίας

Δημήτρης Μπαλής 16:24 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:47 - 17.06.2023

Ο Ισπανός επικράτησε τον Ιταλού, ενώ τρίτος έμεινε ο Τζακ Μίλερ – Ο Μπανιάια αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ήλιο και λίγα σύννεφα, οι συνθήκες ήταν ιδανικές στην πίστα του Σάσερινγκ της Γερμανίας. Η μικρότερη πιστα στο πρωτάθλημα με 10 αριστερές και 3 δεξιές στροφές, φιλοξενεί τον 8ο γύρο του πρωταθλήματος MotoGP.

Ο Μπανιάια ξεκίνησε καλά αν και απειλήθηκε στην πρώτη στροφή από τον Μίλερ και τον Μαρίνι.

Ο Μίλερ στον δεύτερο γύρο πέρασε τον Μπανιάια, ο οποίος ανέκτησε ξανά την πρώτη θέση για να απαντήσει ο Μίλερ. Εν τω μταξύ, στον 3ο γύρο ο Μάρτιν έκανε την επίθεση περνώντας στην πρώτη θέση, με δεύτερον τον Μίλερ και τρίτο τον Μπανιάια, ενώ ο Μαρίνι έμεινε πίσω, και ακολουθούσαν ο Μπίντερ και ο Ζαρκό.

Ο Μάρκο Μπετσέκι έμεινε στην 7η θέση, ο Αλεξ Μάρκεθ ανέβηκε 8ος ενώ το μεγάλο όνομα αλλά με τρεις πτώσεις σήμερα, στα ελεύθερα δοκιμαστικά και στις κατατακτήριες, ο Μάρκ Μάρκεθ βρέθηκε στην 10η θέση.

Ο Χόρχε Μάρτιν ανέβασε τη διαφορά του στα 1,1 δευτ. στον 6ο γύρο κι ενώ απέμεναν 9 γύροι για το φινάλε.

Οσο περνούσαν οι γύροι ο Μάρτιν με τη διαφορά στα 1,6 δευτ. 6 γύρους πριν το φινάλε, δεν φαινόταν ότι ο Μπανιάια θα τον απειλούσε, με τον Ιταλό να θέλει να κρατήσει τη δεύτερη θέση από τον Μίλερ και να αυξήσει τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Μπετσέκι.

Κι ενώ μπροστά η τριάδα είχε παγιωθεί, Μαρίνι, Μπίντερ και Ζαρκό έδιναν μάχες για την 4η θέση. Πτώση είχε 4 γύρους πριν το φινάλε ο Μάβερικ Βινιάλες, χάνοντας τον έλεγχο της Aprilia.

Τελικά, η πρώτη τριάδα παρέμεινε η ίδια με τον Ζαρκό να κάνει μια ωραία προσπέραση στον Μπίντερ. 

Αύριο θα έχουμε το σπουδαίο γκραν πρι των 30 γύρων.

Tags: