Τρομακτικό ατύχημα στο Moto GP - Κόπηκε στα δύο η μοτοσικλέτα! (vid)

Τρομακτικό ατύχημα στο Moto GP - Κόπηκε στα δύο η μοτοσικλέτα! (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:05 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:03 - 17.06.2023

Ένα τρομακτικό ατύχημα εκτιλύχθηκε στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές στη πίστα του Σάχσενρινγκ ανάμεσα στον Μαρκ Μάρκεθ και τον Ζοάν Ζαρκό.

Ένα πολύ τρομακτικό ατύχημα έλαβε χώρα στα τελευταία λεπτά των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών, για το έβδομο αγωνιστικό τριήμερο του Moto GP που διεξάγεται στη Γερμανία. 

Τρία λεπτά απέμεναν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Μαρκ Μάρκεθ ήθελε να κάνει έναν γρήγορο γύρο, προκειμένου να μπει στη πρώτη δεκάδα της κατάταξης. 

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο Ισπανός αναβάτης έχασε το φρένα στη πρώτη στροφή, κατά τη διάρκεια της εξόδου από το pit-lane του Ζοάν Ζαρκό. 

Ο Γάλλος αναβάτης της Pramac Racing δεν πρόλαβε να βγάλει αντιδράση, όταν είδε την Repsol Honda του Μάρκεθ να έρχεται με ταχύτητα πάνω του. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα του Ζαρκό να κοπεί στα δύο και ο Γάλλος να εκτοξευθεί στον αέρα. Στη συνέχεια μετά από αυτό το σφοδρό συμβάν οι αγωνοδίκες έβγαλαν την κόκκινη σημαία, πράγμα που σήμαινε ότι η διαδικασία έπρεπε να διακοπεί. Για την ιστορία ο 32χρονος δεν τραυματίστηκε σοβαρά και εν τέλει μπόρεσε να επιστρέφει στο γκαράζ της ομάδας του.