Τρομερή μάχη στα δοκιμαστικά του MotoGP της Γερμανίας

Ο Μάρκο Μπετσέκι

i

©Ducati

Τρομερή μάχη στα δοκιμαστικά του MotoGP της Γερμανίας

Δημήτρης Μπαλής 18:58 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:06 - 16.06.2023

Εναλλαγές στην πρώτη θέση, πτώσεις, συγκρούσεις, κόκκινες σημαίες και ο Μπετσέκι τον πρώτο χρόνο.

Αυτό που έχει κάνει το MotoGP, να μετρούν οι χρόνοι των δύο ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής, FP1 και FP2, συνδυαστικά, ώστε να καθορίζονται οι θέσεις στο Q2 (η πρώτη δεκάδα για τη μάχη της πολ ποζίσιον) και στο Q1 του Σαββάτου, έχει κάνει συναρπαστικές τις δοκιμές, ακριβώς διότι έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όχι όπως στη Formula 1 που η Παρασκευή είναι απλά για να στήνουν οι ομάδες στα μονοθέσια.

Ετσι, ενώ με το ψιλόβροχο στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών, και τη βρεγμένη άσφαλτο οι χρόνοι δεν ήταν οι ιδανικοί, με τον Ζαρκό να έχει τον καλύτερο, στο απογευματινό σκέλος έγινε το έλα να δεις.

Πρώτος ο Ζαρκό, με κεκτημένη ταχύτητα έκανε τον καλύτερο χρόνο και άργησαν πολύ να τον κατεβάσουν άλλοι οδηγοί, μέχρι που η πρώτη θέση άλλαζε συνεχώς χέρια.

Αλλά δεν ήταν μόνο, καθώς οι πτώσεις και οι δύο κόκκινες σημαίες, δημιούργησαν μεγάλη αγωνία για το πώς θα διαμορφωθεί η τελική δεκάδα και δη η συνδυαστική, από τα δύο σκέλη.

Τελικά, ο Μάρκο Μπετσέκι άρπαξε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της διαδικασίας την πρώτη θέση, τόσο από τον Χόρχε Μάρτιν που την κατείχε λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, όσο και από τον Αλέις Εσπαργκαρό, που πανηγύριζε δευτερόλεπτα πριν και τον Φραντσέσκο Μπανιάια που διατηρούταν πρώτος για αρκετό χρόνο.

Η διαδικασία επισκιάστηκε από τις κόκκινες σημαίες που τη διέκοψαν για λίγα λεπτά κάθε φορά. Ειδικά τη δεύτερη έγινε ένα τρομακτικό ατύχημα. Ο απογοητευμένος από την ισορροπία της Honda, Μάρκ Μάρκεθ, έχασε το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του στη στροφή και όπως είχε πέσει, την ώρα που έμπαινε στην πίστα από το πιτ λέιν ο Ζοάν Ζαρκό, έπεσε η Honda πάνω στην Pramac Ducati κόβοντάς την στα δύο και πετώντας τον Ζαρκό στον αέρα!

Ο Γάλλος παρέμεινε στην άσφαλτο, ενώ με 3 λεπτά να απομένουν, ο Μαρκ Μαρκέθ που βρισκόταν εκτός δεκάδας, σηκώθηκε και έτρεξε στα πιτς να αλλάξει μπότες και μοτοσυκλέτα, μήπως προλάβει να κάνει έναν γύρο, να βελτιώσει τον χρόνο του και να μπει στη δεκάδα για την πολ ποζίσιον. Μάταια όμως, ο Ισπανός δεν πρόλαβε κι έτσι έμεινε στην 14η θέση και στο Q1.

Ευτυχώς ο Ζαρκό δεν τραυματίστηκε κι έτσι αύριο θα τον δούμε στο Q1, έχοντας τον 10ο χρόνο, συνδυαστικά.

Η πρώτη κόκκινη σημαία βγήκε στην αρχή της διαδικασίας, όταν έπεσε ο Νακαγκάμι και διαλύθηκε η Honda.

Θέσεις στο Q2 εξασφάλισαν και οι Τζακ Μίλερ με KTM, και Φάμπιο Κουαρταράρο με Yamaha, όπως και ο Λούκα Μαρίνι με τη VR46 Ducati.

Ο Ραούλ Φερνάντεθ χρειάστηκε να πάει στο ιατρικό κέντρο μετά από το πέσιμο με την RNF Aprilia.

Αύριο περιμένουμε μεγάλες μάχες στο Σάσερινγκ της Γερμανίας.

Tags: