Απολαυστική μάχη Μάρτιν - Μπανιάια στο MotoGP της Γερμανίας (vid)

Εκπληκτικός ο Χόρχε Μάρτιν στη Γερμανία

Απολαυστική μάχη Μάρτιν - Μπανιάια στο MotoGP της Γερμανίας (vid)

Δημήτρης Μπαλής 15:49 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 18.06.2023

Διπλός θρίαμβος του Μάρτιν με δύο νίκες και 5 Ducati στις 5 πρώτες θέσεις στο Σάξερινγκ

Ηταν από τις καλύτερες μονομαχίες που έχουμε δει στο MotoGP και κρίθηκε στο νήμα.

Ο Χόρχε Μάρτιν κέρδισε στα χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Φραντσέσκο Μπανιάια, φθάνοντας τις 12 νίκες σε γκραν πρι, έχοντας κερδίσει και το χθεσινό αγώνα σπριντ. Και πλησίασε τον Μπανιάια στη βαθμολογία. Εστειλε κι ένα μήνυμα στην εργοστασιακή Ducati που δεν τον επέλεξε και πήρε τον Μπαστιανίνι.

Τρίτος τερμάτισε ο Ζοάν Ζαρκό με μια ακόμα Ducati.

Με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες διεξήχθη το γκραν πρι του MotoGP στο Σάξερινγκ της Γερμανίας.

Ο 7ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είχε ένα εντυπωσιακό αγώνα σπριντ χθες, 15 γύρων, και ένα εκπληκτικό γκραν πρι 30 γύρων σήμερα.

Μπροστά σε περίπου 100.000 θεατές, ο Τζακ Μίλερ έπιασε στην πρώτη στροφή τον πόλμαν Φραντσέσκο Μπανιάια και τον Λούκα Μαρίνι που ήταν δεύτερος, όμως λίγες στροφές αργότερα άνοιξε την ΚΤΜ και έχασε τρεις θέσεις, με τον Μπανιάια να περνά μπροστά και τον Χόρχε Μάρτιν, τον θριαμβευτή του αγώνα σπριντ να είναι πίσω του και τον Λούκα Μαρίνι στην 3η θέση.

Στον 3ο γύρο ο Μάρτιν πέρασε τον Μπανιάια δείχνοντας απίστευτη δύναμη, ενώ και πίσω γινόταν μεγάλη μάχη με ανακατατάξεις, καθώς 6 οδηγοί έδιναν απίστευτες μάχες. Ο Ζαρκό ανέβαινε θέσεις φθάνοντας 5ος, έχοντας μπροστά τον Μπίντερ, κάνοντας ρεκόρ πίστα σε αγώνα.

Στον 8ο γύρο εγκατέλειψε ο Μάβερικ Βινιάλες από κινητήρα στην Aprilia.

Στον 13ο γύρο Μάρτιν και Μπανιάια έδιναν τη μάχη τους μπροστά, ενώ πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω, γινόταν άλλη μια μάχη μεταξύ Μπίντερ και Ζαρκό.

Ο Μπίντερ έπεσε στον 11ο γύρο και φάνηκε ότι χτύπησε, χάνοντας και την 4η θέση στη βαθμολογία.

10 γύρους πριν το τέλος του αγώνα, ο Μπανιάια πέρασε τον Μάρτιν, έχοντας εξαπολύσει μεγάλη επίθεση, τη στιγμή που ο τρίτος Ζαρκό ήταν πολύ πίσω στα 4,5 δευτ. και δεν απειλούσε, ενώ δεν απειλούταν και από τον 4ο Μπετσέκι.

Μπανιάια και Μάρτιν πρόσφεραν πλούσιο θέαμα καθώς ο Μάρτιν ξαναπέρασε 7 γύρους πριν το φινάλε, δείχνοντας ότι η μάχη θα κρινόταν στο νήμα. Οι δύο οδηγοί ακούμπησαν 2 γύρους πριν την καρό σημαία με τον Μάρτιν να ξεφεύγει λίγο. Και η νίκη κρίθηκε στο νήμα υπέρ του Μάρτιν.

Ο Ζαρκό πήρε τελικά την 3η θέση στο βάθρο και την 4η στο πρωτάθλημα.

Τεταμένη ατμόσφαιρα στη Honda με τον Μάρκεθ εκτός γκραν πρι.

Επισήμως ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ότι δεν αισθάνεται έτοιμος (!) για το γκραν πρι του Σάξερινγκ, σωματικά, λόγω ενός μικρού κατάγματος σε δάκτυλο από την πτώση του στο πρωινό ζέσταμα, όμως η αλήθεια βρίσκεται αλλού.

Ο Μαρκ Μάρκεθ έχει 12 πτώσεις φέτος με τη Honda, οι τρεις μάλιστα χθες διαλύοντας τις μοτοσυκλέτες του και νιώθοντας εκνευρισμένος αποφάσισε να μη συμμετάσχει στον αγώνα. Η δε Honda είπε ότι δεν θα έδινε το παρών ούτε στη συνέντευξη τύπου και ίσως να έχουμε εξελίξεις ανάμεσα σε ομάδα και οδηγό.

Βαθμολογία οδηγών

Μπανιάια 160

Μάρτιν 144

Μπετσέκι 126

Ζαρκό 109

Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος στην Ολλανδία, στις 24-25 Ιουνίου.

Tags: