Βασέρ: «Σε σχέση με το ποδόσφαιρο, η F1 δείχνει στην τηλεόραση την προπόνηση»

Ο Φρεντερίκ Βασέρ

i

© Getty Images

Βασέρ: «Σε σχέση με το ποδόσφαιρο, η F1 δείχνει στην τηλεόραση την προπόνηση»

Δημήτρης Μπαλής 09:57 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 13.04.2023

Το αφεντικό της Ferrari έκανε σύγκριση της Formula 1 με το λαοφιλέστερο άθλημα, ενώ υπεραμύνθηκε και των αγώνων σπριντ του Σαββάτου.

Είναι μια αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο, το πιο λαοφιλές σπορ στον κόσμο, με την τρομερή μεταδοτικότητα και από την τηλεόραση, δεν μεταδίδει προπονήσεις ομάδων στη μικρή οθόνη. Υπάρχουν κι άλλες αλήθειες, αλλά θα μείνω σε αυτή, προς το παρόν.

Το αφεντικό της Ferrari, Φρεντερίκ Bασέρ, ρωτήθηκε να συγκρίνει το ποδόσφαιρο με τη Formula 1, με αφορμή και τους αγώνες σπριντ που θα γίνονται το Σάββατο και τα είναι 6 από 3 πέρυσι. Είπε, λοιπόν, ότι «η F1 είναι ίσως το μοναδικό άθλημα που μεταφέρει τις προπονήσεις (δοκιμές) στην τηλεόραση. Αν παρακολουθείς ποδόσφαιρο, την Κυριακή, δεν παρακολουθείς την προπόνηση της Τετάρτης στο γήπεδο».

Οσον αφορά τους αγώνες σπριντ, ο Βασέρ ανέφερε ότι «Όλες οι ομάδες της F1 ευθυγραμμίστηκαν για να εισαγάγουν τις το νέο θεσμό, για τη δημιουργία δυναμικών Σαββατοκύριακων».

Στο Αζερμπαϊτζάν, στα τέλη Απριλίου, θα έχουμε τον πρώτο από τους 6 αγώνες σπριντ, το Σάββατο. Δεν έχει αποφασιστεί πώς ακριβώς θα γίνει, δηλαδή με ποια σειρά θα εκκινήσουν οι οδηγοί στον αγώνα σπριντ και πώς θα καθοριστεί η σειρά εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής, το βέβαιο είναι ότι όλοι εργάζονται για να αναβαθμίσουν το θέαμα του Σαββατοκύριακου. Τα δεδομένα λένε ότι η απογευματινή περίοδος δοκιμών της Παρασκευής θα δώσει τις θέσεις στο γκριντ του αγώνα της Κυριακής, ενώ μια προκριματική περίοδος για τον αγώνα σπριντ θα αντικαταστήσει την περιττή περίοδο δοκιμών του Σαββάτου.

«Για μια φορά νομίζω ότι όλες οι ομάδες ήταν ευθυγραμμισμένες. Δεν συμβαίνει πολύ συχνά αυτό, οπότε πρέπει να το παλέψουμε. Σίγουρα, η μορφή είναι πιο δυναμική, για όλους, τις ομάδες και τους θεατές. Το να προσπαθήσουμε να έχουμε κάτι πιο δυναμικό το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή απόφαση», είπε ο Βασέρ.

Tags: