«Το τέλος του αυτοκινήτου ασφαλείας και τι θα έπρεπε να είχε συμβεί όταν «έκλεβαν» τον τίτλο του Λιούις Χάμιλτον στο Άμπου Ντάμπι» (vid)

Λιούις Χάμιλτον

i

© Photo by Peter Fox/Getty Images/Ideal Images

«Το τέλος του αυτοκινήτου ασφαλείας και τι θα έπρεπε να είχε συμβεί όταν «έκλεβαν» τον τίτλο του Λιούις Χάμιλτον στο Άμπου Ντάμπι» (vid)

Ο ειδικός της Formula 1, Πίτερ Ουίντσορ πιστεύει ότι ο τερματισμός του αυτοκινήτου ασφαλείας στο γκραν πρι της Αυστραλίας είναι αυτό που θα έπρεπε να είχε συμβεί στο Άμπου Ντάμπι το 2021 και ήταν ο λόγος που έχασε ο Λιούις Χάμιλτον τον όγδοο τίτλο του στην Formula 1.

Μετά από μια καθυστερημένη κόκκινη σημαία στη Μελβούρνη, μια προσπάθεια σπριντ δύο γύρων μέχρι το τέλος, διακόπηκε όταν ακολούθησε χάος στην επανεκκίνηση, με πολλαπλές συγκρούσεις, που προκάλεσαν άλλη μια διακοπή. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, ο αγώνας τελείωσε τελικά με τον Μαξ Φερστάπεν να οδηγεί τον αγώνα με μειωμένο ρυθμό πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας για να εξασφαλίσει τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν του 2023.

Ο Φερστάπεν κατέκτησε το παρθενικό του παγκόσμιο πρωτάθλημα υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες στο φινάλε της σεζόν του 2021, αφού ο διευθυντής αγώνων της Formula 1, Μάικλ Μάσι, «έστησε» μια μονομαχία ενός γύρου μεταξύ του πρωτοπόρου του αγώνα Χάμιλτον και του Ολλανδού που είχε τα ελαστικά του σε καλύτερη κατάσταση.

Με την F1 να κάνει μια συνειδητή προσπάθεια να ολοκληρώσει τον αγώνα υπό συνθήκες πράσινης σημαίας, ο Ουίντσορ πιστεύει ότι η θετική αντίδραση των θεατών σε έναν τερματισμό του αυτοκινήτου ασφαλείας στο Άλμπερτ Παρκ είναι απόδειξη ότι δεν θα ήταν κακό αν ο Χάμιλτον είχε κερδίσει τον όγδοο τίτλο στο Άμπου Ντάμπι πριν από δύο σεζόν, με τον ίδιο τρόπο. Μιλώντας μέσω του καναλιού του στο YouTube, είπε: «Τελείωσαν τον αγώνα (στη Μελβούρνη) πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Σας θυμίζει κάτι; Αυτός είναι ο τερματισμός που θα έπρεπε να είχαμε δει στο Άμπου Ντάμπι το 2021», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν είδα κανέναν Αυστραλό οπαδό να παραπονιέται ή να γιουχάρει λέγοντας, όχι, θέλουμε αυτός ο αγώνας να τελειώσει ως ένας κανονικός αγώνας ενός γύρου, αυτό είναι τρομερό. Όλοι ζητωκραύγαζαν και χειροκροτούσαν ακριβώς όπως είπα ότι θα έπρεπε να είχε γίνει στο Άμπου Ντάμπι το 2021, αν είχαν τερματίσει πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, όπως θα έπρεπε, και ο Λιούις θα κέρδιζε τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του. Αυτό, για μένα, ήταν απόλυτη απόδειξη και πάλι του τι πήγε στραβά στο Άμπου Ντάμπι και εξακολουθώ να αισθάνομαι πολύ άσχημα για αυτό».