Φερστάπεν: Ο Αλόνσο αξίζει περισσότερες νίκες

Ο Μαξ Φερστάπεν και ο Φερν΄ντο Αλόνσο λούζονται με σαμπάνια στο βάθρο του Μπαχρέιν

i

©Pirelli

Φερστάπεν: Ο Αλόνσο αξίζει περισσότερες νίκες

Δημήτρης Μπαλής 16:51 - 10.04.2023

Οι σχέσεις των δύο οδηγών είναι πάρα πολύ καλές και αυτό φαίνεται κάθε φορά που μιλάει ο ένας για τον άλλον.

Οι τρεις εν ενεργεία παγκόσμιοι πρωταθλητής στη φετινή σεζόν της Formula 1 είναι οι Μαξ Φερστάπεν, Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο. Βρέθηκαν, μάλιστα, στο βάθρο των νικητών στον αγώνα που έγινε στην Αυστραλία, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει ικανότητα, ταλέντο και θέληση, τα νιάτα κάνουν... πέρα. Αυτό αφορά τουλάχιστον τον Βρετανό και τον Ισπανό, που έχουν καταφέρει να αφήσουν πίσω τους πολλούς νεαρότερους από αυτούς, οδηγούς. Ο Αλόνσο φέτος βρήκε τον... παράδεισό του στο πράσινο της Aston Martin, με την οποία αποδεικνύεται άκρως ανταγωνιστικός.

Ήταν κάτι που έλειπε από τον δύο φορές πρωταθλητή, ο οποίος μετά τη Renault το 2006, σε όσες ομάδες και αν πήγε, ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει τρεις τους τίτλους του, ενώ δεν ήταν σε θέση να κερδίζει εύκολα ή τουλάχιστον να διεκδικεί την πρώτη θέση του βάθρου. Όμως, όλα αυτά φαίνεται πως αλλάζουν φέτος. Η AMR23 κοντράρει τη Mercedes, ενώ υπολείπεται σε δέκατα της Red Bull, άρα ποιος ο λόγος να μην κάνει όνειρα για μια ακόμα νίκη που θα είναι η 33η της καριέρας του; Ένας άνθρωπος που τον έχει ξεπεράσει, είναι ο Φερστάπεν. Ο Ολλανδός, δύο φορές τιτλούχος, σέβεται πάρα πολύ τον Ισπανό, διατηρούν πάρα πολύ καλές σχέσεις και δεν χάνει κανείς την ευκαιρία να κολακέψει τον άλλον.

Τούτη τη φορά, ήταν η σειρά του Φερστάπεν να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον γερόλυκο της Formula 1, σημειώνοντας. «Πιστεύω πως ο Φερνάντο θα έπρεπε να είχε περισσότερες νίκες. Αξίζει πολλά περισσότερα. Άρα, ναι θα ήμουν χαρούμενος να κατακτήσει την 33η νίκη της καριέρας του και όχι μόνο αυτή, αλλά και άλλες στους αγώνες που ακολουθούν», ανέφερε ο Φερστάπεν, που πάντα μιλάει με τα καλύτερα για τον Ισπανό, όπως, κάνει, άλλωστε και ο Αλόνσο για τον Ολλανδό. Απλά, δεν τους έχουμε δει ακόμα να μονομαχούν σκληρά όταν θα διακυβεύονται πολλά. Ίσως εκεί οι δηλώσεις να αλλάξουν.

Ακόμα ένας που στηρίζει φανατικά τον Αλόνσο στην προσπάθειά του να κερδίσει την 33η νίκη στην καριέρα του είναι ο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης του… τένις. Πρόκειται για τον Κάρλος Αλκαράθ, που πρόσφατα, ολοκληρώνοντας έναν αγώνα του, έγραψε στην κάμερα «σύντομα η 33η», που συνεπάγεται στην ώθηση του τενίστα να δει τον συμπατριώτη του να κατακτά την 33η πρώτη θέση στην καριέρα του στη Formula 1.

Tags: