Από ποιον απειλείται η θέση του Σέρχιο Πέρες στη Red Bull (vid)

Σέρχιο Πέρες

i

©Photo by Peter Fox/Getty Images/Ideal Images

Από ποιον απειλείται η θέση του Σέρχιο Πέρες στη Red Bull (vid)

Δημήτρης Μπαλής 12:06 - 10.04.2023

Ο τεχνικός διευθυντής της Alpha Tauri, Φραντς Τοστ, εξέφρασε την άποψή του για τον οδηγό που ίσως αντικαταστήσει τον Μεξικανό.

Είναι γνωστό τοις πάσι, πως Red Bul και Alpha Tauri βρίσκονται υπό το ίδιο καθεστώς. Συνήθως, όποιος οδηγός από τη δεύτερη ομάδα καταφέρνει να αποσπά καλά αποτελέσματα, τότε προβιβάζεται στη «μαμά» Red Bull, η οποία του δίνει την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του. Κάπως έτσι εξελίχτηκε η καριέρα του Σεμπάστιαν Φέτελ, αλλά και του Μαξ Φερστάπεν (τότε η δεύτερη ομάδα ονομαζόταν Toro Rosso), με την Alpha Tauri να αποκτά το σημερινό της όνομα το 2021.

Τούτη τη στιγμή, το δίδυμο της Red Bull αποτελείται από τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες. Το συμβόλαιο του δεύτερου ολοκληρώνεται το 2024 και ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστοί οι πρώτοι υποψήφιοι οδηγοί που ενδεχομένως να τον αντικαταστήσουν. Ένας εξ αυτών είναι ο Γιούκι Τσουνόντα, με τον τεχνικό διευθυντή της Alpha Tauri, Φραντς Τοστ να σημειώνει πως έχει όλα τα φόντα, στο μέλλον, να πάρει το βάπτισμα του πυρός με τη Red Bull.

«Ο Γιούκι έχει κάνει καλούς αγώνες έως τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτόν και δεν ευθύνεται ο ίδιος για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Εξ όσων γνωρίζω, το συμβόλαιο του Πέρες έχει ισχύ μέχρι το 2024. Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως ο Γιούκι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Έχει βελτιωθεί σε κάθε τομέα, αλλά πιστεύω πως και το 2024 θα οδηγεί για εμάς. Το 2025, θεωρώ ότι θα πάει στη Red Bull», ήταν τα λόγια του Τοστ.

Ο Τσουνόντα τερμάτισε 11ος στο Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία και 10ος στην Αυστραλία. Έχει αποσπάσει έναν πόντο στο πρωτάθλημα και καταλαμβάνει τη 16η θέση. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην φαντάζουν τόσο καλά, αλλά από τη στιγμή που ο Τοστ λέει αυτά τα λόγια, κάτι περισσότερο θα ξέρει. Όμως, επειδή κανενός ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, υπάρχουν κι άλλοι οδηγοί που... ερίζουν για μια θέση στη Red Bull.

Αρχικά υπάρχει το όνομα του Νεοζηλανδού, Λίαμ Λόσον. Εκτελεί χρέη τρίτου οδηγού στην Alpha Tauri και δεν αποκλείεται να κάνει το μεγάλο... μπαμ. Ο ομόσταβλος του Τσουνόντα, Νικ ντε Βρίες, χαρακτηρίζεται από πολλούς ένας από τους μελλοντικούς αστέρες του σπορ και έχει εντυπωσιάσει πάρα πολλές ομάδες. Όμως, δεν είναι μόνο αυτοί οι οδηγοί που εμπλέκονται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο με τη Red Bull, αλλά και άλλοι. Πάρτε για παράδειγμα τον Λάντο Νόρις της McLaren, για τον οποίο ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια.

Tags: