Ο Ράσελ θα αναθεωρήσει τον ισχυρισμό του ότι η Red Bull μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα της Formula 1, μετά την βελτίωση της Mercedes

Τζορτζ Ράσελ

i

©Print Screen

Ο Ράσελ θα αναθεωρήσει τον ισχυρισμό του ότι η Red Bull μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα της Formula 1, μετά την βελτίωση της Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:11 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 08.04.2023

Ο Τζορτζ Ράσελ λέει ότι οι επερχόμενες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο της Mercedes θα τον κάνουν να επανεκτιμήσει τα σχόλιά του ότι η Red Bull μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα της Formula 1 το 2023.

Αφού ο Μαξ Φερστάπεν ηγήθηκε μιας κυρίαρχης Red Bull με το 1-2 μαζί με τον Σέρχιο Πέρες στο γκραν πρι του Μπαχρέιν που άνοιξε τη σεζόν και ενώ η Mercedes κατέλαβε την πέμπτη και έβδομη θέση, ο Ράσελ δήλωσε ότι περίμενε από την ομάδα του να κερδίσει κάθε αγώνα αυτή τη σεζόν.

Αλλά η Mercedes έκανε ένα αξιοσημείωτο άλμα στην απόδοση της; στην Αυστραλία, αφού χρησιμοποίησε τις δοκιμές για να βελτιώσει το στήσιμο της ανάρτησης σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τον χαμένο χρόνο λόγω της κακής συσχέτισης μεταξύ των προσομοιώσεων και του πραγματικού χειρισμού του μονοθεσίου.

Ο Ράσελ και ο Λιούις Χάμιλτον προκρίθηκαν δεύτερος και τρίτος πίσω από τον Φερστάπεν και αμφότεροι απόλαυσαν οδηγώντας τον αγώνα, εωσότου μια βλάβη στη μονάδα ισχύος αποκλείσει τον πρώτο καθώς ο Χάμιλτον τερμάτιζε δεύτερος.

Ο Μικ Σουμάχερ θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιο της Mercedes, καθώς ο Τότο Βολφ εξηγεί το σχέδιο
FORMULA 1

15:59 - 08.04.2023

Ο Μικ Σουμάχερ θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιο της Mercedes, καθώς ο Τότο Βολφ εξηγεί το σχέδιο

Ο Μικ Σουμάχερ είναι ο τρίτος οδηγός της Mercedes αυτή τη σεζόν, καθώς ο Γερμανός περιμένει να δει τις ευκαιρίες του για μια θέση στη Formula 1 που μπορεί να του παρουσιαστούν για την σεζόν του 2024.

Ενώ η Red Bull δεν ήταν τόσο κυρίαρχη όσο ήταν στο Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία, η ισχυρότερη εμφάνιση της Mercedes στη Μελβούρνη άφησε τον Ράσελ να επανεκτιμήσει τα σχόλιά του ότι η αυστριακή ομάδα θα κέρδιζε κάθε αγώνα.

Είπε για τον αρχικό ισχυρισμό του: «Προφανώς, μετά από τις απογοητευτικές κατακτήτριες δοκιμές, όπως αυτός που είχαμε στο Μπαχρέιν, λες κάποια πράγματα εν βρασμώ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Red Bull είναι ένα βήμα πιο μπροστά από όλους τους άλλους και σίγουρα, ο Λιούις και εγώ πήραμε τα μέγιστα από αυτό (το Σάββατο στην Αυστραλία). Μιλάμε ότι τα τρία δέκατα, είναι λίγο. Κανονικά, είναι ένα δευτερόλεπτο μπροστά. Τώρα, είναι τρία δέκατα μπροστά. Αυτό εξακολουθεί να είναι μία τεράστια διαφορά στον κόσμο της F1».

Η ομάδα εργάζεται επίσης περαιτέρω για να βελτιώσει τα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη και των δύο οδηγών στο χειρισμό. Αυτά τα βήματα προς τα εμπρός, υπολόγισε ο Ράσελ, θα τον κάνουν να επανεκτιμήσει, εάν η Mercedes μπορεί να ανταγωνιστεί τη Red Bull.

Ερωτηθείς αν άλλαξε γνώμη για ένα clean sweep της Red Bull, ο Βρετανός οδηγός είπε: «Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε (τον ισχυρισμό) όταν φέρουμε κάποιες αναβαθμίσεις στο αυτοκίνητο. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα ξέρουμε πραγματικά αν λειτουργούν όπως περιμένουμε και αν μπορούμε να τους πολεμήσουμε. Αλλά ναι, γιατί όχι».