«Πεινασμένος» γύρισε ο Χούλκεμπεργκ στη Formula 1 (vid)

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ στο γκραν πρι της Αυστραλίας

i

©Pirelli

«Πεινασμένος» γύρισε ο Χούλκεμπεργκ στη Formula 1 (vid)

Δημήτρης Μπαλής 12:34 - 11.04.2023

Ο οδηγός της Haas γλυκάθηκε με την 7η θέση στην Αυστραλία και θέλει κι άλλους βαθμούς.

Είναι από τους συνεπείς οδηγούς της Formula 1. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ στα 35 του χρόνια και με 184 εκκινήσεις σε γκρν πρι, κατάφερε να βρει και πάλι θέση βασικού οδηγού σε μονοθέσιο της F1.

Ο Γερμανός οδηγός, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 2010 με τη Williams, από το γκραν πρι του Μπαχρέιν, τα τελευταία χρόνια ήταν πάντα εφεδρεία.

Το 2020 δεν είχε συμβόλαιο για τη σεζόν της F1. Αντικατέστησε τον Σέρχιο Πέρες στην τότε Racing Point για το βρετανικό γκραν πρι, αφού ο Μεξικανός ήταν θετικός στον κορονοϊό, όμως δεν ξεκίνησε τον αγώνα λόγω βλάβης του κινητήρα. Στο Σίλβερστον, πάλι με τον Πέρες εκτός μάχης, τερμάτισε 7ος λόγω φθοράς ελαστικών. Λίγο καιρό αργότερα, θα αντικαθιστούσε τον άλλο οδηγό της ομάδας, τον Λανς Στρολ, στο γκραν πρι του Άιφελ, λόγω αδιαθεσίας του Καναδού. Πήρε την 8η θέση και ανακηρύχθηκε «Οδηγός της Ημέρας», ξεκινώντας από την 20ή θέση στο γκριντ.

Το 2021 και το 2022 ήταν αναπληρωματικός οδηγός και εξέλιξης στην Aston Martin. Αντικατέστησε τον Φέτελ στο πρώτο γκραν πρι του Μπαχρέιν, επειδή ο συμπατριώτης του ήταν θετικός στον κορονοϊό, τερματίζοντας στη 17η θέση. Στον στον επόμενο αγώνα, στη Σαουδική Αραβία, ξεκίνησε 17ος και τερμάτισε στη 12η θέση.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Haas ανακοίνωσε ότι σταματά τη συνεργασία της με τον Μικ Σουμάχερ και έδωσε θέση στον Χούλκενμπεργκ, ως παρτενέρ του Κέβιν Μάγκνουσεν. Στο Μπαχρέιν ήταν 10ος στα δοκιμαστικά και 15ος στον αγώνα, ενώ στην Αυστραλία μολονότι 4ος πριν την 3η κόκκινη σημαία, τελικά κατατάχθηκε 7ος επειδή μέτρησε η σειρά πριν την κόκκινη σημαία. Η Haas διαμαρτυρήθηκε στους αγωνοδίκες όμως δεν άλλαξε τίποτα.

Τούτων δοθέντων, ο Χούλκενμπεργκ, που δεν έχει κανένα κερδισμένο γκρα πρι μέχρι τώρα, αλλά έχει μια φορά πολ ποζίσιον και 2 φορές ταχύτερο γύρο σε αγώνα, εμφανίζεται «πεινασμένος» για διάκριση, λέγοντας ότι στη Haas «συμβαίνουν καλά πράγματα», τονίζοντας ότι: «Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με την ομάδα, να εκμεταλλεύομαι το μονοθέσιο, να πειραματίζομαι με το μονοθέσιο, και έχουμε πολύ ωραίο ρυθμό και ορμή. Νομίζω ότι αυτό θέλουμε να διατηρήσουμε και να πάμε στο επόμενο ζευγάρι των αγώνων».

«Είναι ο τρίτος μου αγώνας μετά από τρία χρόνια και προφανώς συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε ως ομάδα. Είμαστε μέσα σε μερικά δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά και το παραμικρό λάθος λοιπόν μπορεί να έχει τεράστιες συνέπειες κι εκεί που είσαι εντός δεκάδας μπορεί να βγεις εκτός. Αλλά είναι διασκεδαστικό, τόσο ανταγωνιστικό», συμπλήρωσε ο Γερμανός.

Tags: