Πώς η Mercedes έχασε την ευκαιρία να υπογράψει τον Μαξ Φερστάπεν

Μαξ Φερστάπεν - Λιούις Χάμιλτον

i

©Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images

Πώς η Mercedes έχασε την ευκαιρία να υπογράψει τον Μαξ Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:42 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:45 - 10.04.2023

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ περιέγραψε λεπτομερώς πώς η γερμανική ομάδα έχασε την ευκαιρία να υπογράψει το 2014, το νεαρό τότε Μαξ Φερστάπεν.

Το 2014, η Mercedes είχε μόλις ξεκινήσει την περίοδο κυριαρχίας της, κατά την διάρκεια της οποίας κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα κατασκευαστών σε ισάριθμα χρόνια. Ήταν ήδη τολμηροί στην πρόσληψη οδηγών, παρασύροντας τον Λιούις Χάμιλτον μακριά από τη McLaren για να αντικαταστήσει τον Μίκαελ Σουμάχερ που αποσύρθηκε, αλλά θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα παρατηρώντας το ταλέντο ενός νεαρού τότε του Μαξ Φερστάπεν.

Ο Φερστάπεν ήταν μόλις 17 ετών στο τέλος της σεζόν της Formula 1 του 2014, αλλά είχε ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο της. Είχε πάρει 10 νίκες στη μία και μοναδική σεζόν του στη Formula 3 και με μια φοβερή καριέρα καρτ στο βιογραφικό του, οι ομάδες της F1 εξέταζαν ήδη σοβαρά αυτή τη νέα προοπτική.

Μία από αυτές ήταν η ομάδα στην οποία τελικά θα εντασσόταν, η Red Bull, αλλά κινητοποιήθηκε όταν ο Νίκι Λάουντα φέρεται να ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει τον Ολλανδό.

Ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, αποκάλυψε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ο Λάουντα, ο οποίος εργαζόταν σε μη εκτελεστικό ρόλο προέδρου στη Mercedes εκείνη την εποχή είχε συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για να φέρει τον Χάμιλτον στη γερμανική ομάδα, καθώς έβλεπε ένα άλλο νεαρό ταλέντο.

«Μιλήσαμε με τον Φερστάπεν, αλλά στη συνέχεια ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ τράβηξε την προσοχή του Λάουντα στη Mercedes. Στη συνέχεια του κάναμε μια προσφορά κατά την διάρκεια του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου στο Σπίλμπεργκ (Αυστρία) και του είπαμε ότι έπρεπε να πάρει μια απόφαση γρήγορα».

Στο τέλος, ο Φερστάπεν υπέγραψε στην ομάδα νέων της Red Bull, Toro Rosso, περνώντας μόνο μία ολόκληρη σεζόν εκεί, πριν πάει στην αυστριακή ομάδα το 2016.