Εκρηκτικός ο Μπανιάια στο MotoGP GP, κέρδισε και αύξησε τη διαφορά

Ο Φραντσέσκο Μπανιάια αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία

i

©Ducati

Εκρηκτικός ο Μπανιάια στο MotoGP GP, κέρδισε και αύξησε τη διαφορά

Δημήτρης Μπαλής 16:50 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:58 - 25.06.2023

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ducati άφησε δεύτερο τον Μπετσέκι στο Ασεν.

Χθες, στον αγώνα σπριντ, ο Φραντσέσκο Μπανιάια συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Μάρκο Μπετσέκι και δε ρίσκαρε προκειμένου να πάρει τους καλύτερους δυνατούς βαθμούς και να απομακρυνθεί στη βαθμολογία.

Ωστόσο, σήμερα ήταν μια άλλη μέρα, με διπλάσιους γύρους αγώνα, στους 30 από τους 15 χθες, που σημαίνει διαφορετική στρατηγική, αντοχή, πείσμα και βέβαια ικανότητες.

Ετσι, μολονότι ο Μπετσέκι είχε την πολ ποζίσιον, ο Μπανιάια δεν ήθελε να συμβιβαστεί και πάλι με τη δεύτερη θέση.

Όπως και χθες, ο Μπετσέκι δεν έκανε πολλή καλή εκκίνηση με τον Μπραντ Μπίντερ και την ΚΤΜ να περνά μπροστά από τις δύο Ducati των Μπανιάια και Μπετσέκι. Λίγο αργότερα ο Ιταλός πέρασε τον Νοτιοαφρικανό που κράτησε για αρκετή ώρα τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Μπετσέκι. Ο Μπίντερ είχε μαλακό πίσω ελαστικό, όταν οι άλλοι είχαν μέση γόμα και αυτό φάνηκε να μην τον ευνοεί για τη συνέχεια.

Στον 17ο γύρο ο Μπετσέκι πέρασε τον Μπίντερ, ενώ ο Μπανιάια αύξησε τη διαφορά πάνω από 1 δευτερόλεπτο. Την ίδια στιγμή, φαινόταν ότι ο Μπετσέκι δεχόταν πίεση από Μπίντερ, Εσπαργκαρό και Χόρχε Μάρτιν για τη δεύτερη θέση. Όμως ο Μπετσέκι απάντησε με αύξηση της διαφοράς από τους διώκτες του, δίχως να μπορεί να απειλήσει τον Μπανιάια.

Τελικά ο Εσπαργκαρό ανέβηκε τρίτος στο βάθρο με την Aprilia, ενώ και χθες μια άλλη Aprilia με τον Κουαρταράρο είχε την 3η θέση στον αγώνα σπριντ.

Τέταρτος τερμάτισε ο Μπίντερ που πήρε κι πάλι ποινή υπέρβασης ορίων πίστας, όπως και χθες στον αγώνα σπριντ. Τώρα τιμωρήθηκε απλά χάνοντας μια θέση. Ο Χόρχε Μάρτιν ακολούθησε και έπειτα ο Αλεξ Μάρκεθ, με πάνω από 10 δευτ. διαφορά από τον Μάρτιν.

Πτώσεις είχαν οι Τζακ Μίλερ, Ζοάν Ζαρκό και Φάμπιο Κουαρταράρο, που συγκρούστηκαν.

Ο Μάρκ Μάρκεθ δεν αγωνίστηκε καθώς όπως είπε η ομάδα είχε θέματα με τραυματισμούς από τις πτώσεις στη Γερμανία, την περασμένη εβδομάδα, όμως χθες είχε πάρει μέρος στον αγώνα σπριντ και είχε τερματίσει 17ος. Μάλλον προβλέπεται διαζύγιο με τη Honda.

Ο Μπανιάια στο πρωτάθλημα έχει προβάδισμα πόντων 35 πόντων έναντι του Χόρχε Μάρτιν και 36 επί του Μπετσέκι.

Επόμενο ραντεβού στη Μεγάλη Βρετανία, 4-6 Αυγούστου, στο Σίλβερστοουν.

Tags: