Ενας φανταστικός Οζιέ είναι επικεφαλής στο ράλι της Κένυας

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ ίπταται στην Κένυα

i

©Toyota Gazzoo Racing

Ενας φανταστικός Οζιέ είναι επικεφαλής στο ράλι της Κένυας

Δημήτρης Μπαλής • 16:11 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Ο Γάλλος με το Toyota Yaris ηγείται ενός σκληρού αγώνα στην Αφρική – 4 Toyota στις πρώτες θέσεις.

Στην Κένυα συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τον 7ο αγώνα της χρονιάς, σε σκληρές συνθήκες.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, που ήταν άτυχος στη Σαρδηνία, αλλά και με λιγότερα ράλι που κάνει φέτος είναι μέσα στο κόλπο του τίτλου, έχει κερδίσει 6 από τις 12 ειδικές διαδρομές μέχρι τώρα και με ένα ισχυρό προβάδισμα 32 δευτ. μπροστά από τον Κάλε Ροβάνπερα, μπορεί να φθάσει σε μια ακόμα νίκη, που αν συμβεί θα είναι η 3η φετινή.

Σήμερα, οι βροχοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες αυτού του προτελευταίου σκέλους μείωσαν ορισμένα τμήματα των ειδικών διαδρομών κοντά στη λίμνη Elmenteita.

«Μερικά τμήματα ήταν πολύ ολισθηρά και ήμουν πολύ προσεκτικός για να είμαι ειλικρινής», παραδέχτηκε ο Οζιέ.

Ο Ροβάνπερα κέρδισε δύο από τις τρεις πρωινές ειδικές διαδρομές. Είναι επικεφαλής στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και θέλει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πιέσουμε λίγο περισσότερο, αλλά σίγουρα ο Σεμπ πιέζει πολύ για αυτή τη νίκη», είπε ο Φινλανδός, σημειώνοντας ότι «στην περίπτωσή μας πρέπει να σκεφτούμε και το πρωτάθλημα, επειδή τα παιδιά στη μάχη του πρωταθλήματος είναι πολύ πιο πίσω».

Πρόβλημα αντιμετώπισε ο Ελφιν Εβανς με τα νερά στο Yaris, με αποτέλεσμα ο Ουαλός να βρίσκεται 2 λεπτά και 25 δευτ. πίσω από τον Οζιέ και να είναι 4ος, πίσω από τον Κατσούτα με ένα ακόμα Yaris.

Το δίδυμο στην M-Sport Ford Οτ Τάνακ και Πιέρ-Λουί Λουμπέ, κατέχουν την έκτη και την έβδομη θέση αντίστοιχα, με τον Σόρντο και το Hyundai i20 στην 5η θέση.

Ο Τιερί Νεβίλ που εγκατέλειψε χθες, ξαναμπήκε στον αγώνα αλλά είναι στην 9η θέση, χάνοντας πολλούς βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Η μάχη συνεχίζεται...

Tags: