Το απίθανο, πρωτότυπο ηλεκτρικό Lancia Pu+Ra HPE στον δρόμο (vid)

Lancia Pu+Ra HPE

i

©Stellantis

Το απίθανο, πρωτότυπο ηλεκτρικό Lancia Pu+Ra HPE στον δρόμο (vid)

Δημήτρης Μπαλής 13:07 - 23.06.2023

Το οδηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Lancia, Λούκα Ναπολιτάνο.

Η αναγέννηση της μάρκας Lancia στην Ευρώπη είναι γεγονός. «Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά στο ταξίδι της Αναγέννησης της Lancia, που είναι η μάρκα των όμορφων ιταλικών αυτοκινήτων, των ναυαρχίδων των αρχηγών κρατών και των νικηφόρων αυτοκινήτων ράλι από τη δεκαετία του '70 έως τη δεκαετία του '90. Το Lancia Pu+Ra HPE, το πρώτο αυτοκίνητο στη νέα μας εποχή, είναι μια αληθινή Lancia μέσα και έξω. Ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τη μάρκα διάσημη σε όλο τον κόσμο: αγνότητα και ριζοσπαστικότητα, κομψότητα και βάναυσες γεωμετρίες», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lancia, Λούκα Ναπολιτάνο, οδηγώντας το πρωτότυπο μοντέλο.

Το Lancia Pu+Ra HPE παρέχει μια σαφή ένδειξη για το πώς θα είναι τα νέα αυτοκίνητα Lancia, όσον αφορά τη σχεδίαση, την καινοτομία και την τεχνολογία. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Cassina, με την οποία η εταιρεία μοιράζεται πάνω από έναν αιώνα ιστορίας, με ιταλικό στυλ, βιωσιμότητα και καινοτομία, η οδήγηση του Lancia Pu+Ra HPE είναι σαν να κάθεσαι σε δωμάτιο!

Στο βίντεο του CEO της μάρκας, στο τιμόνι της Lancia Pu+Ra HPE, του 100% ηλεκτρικού μανιφέστου της μάρκας, βλέπουμε ένα όχημα με βελτιωμένο, αποδοτικό και αεροδυναμικό αμάξωμα, που ενσαρκώνει το όραμα της μάρκας για τα επόμενα 10 χρόνια, όσον αφορά τη διαχρονική σχεδίαση, την «οικιακή αίσθηση» στο εσωτερικό, τη βιωσιμότητα, την ηλεκτροκίνηση και την τεχνολογία.

Η περιοδεία του Lancia Pu+Ra HPE στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες θα δώσει στους λάτρεις της την ευκαιρία να δουν το όραμα από κοντά.

Η Lancia έχει έναν ισχυρό και φιλόδοξο οδικό χάρτη, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο Stellantis «Dare Forward». Εως το πρώτο εξάμηνο του 2024, η μάρκα θα έχει παρουσία στην Ευρώπη με ένα δίκτυο 70 νέων αντιπροσωπειών ανάλογα με τον αριθμό των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Η διαδικασία ανανέωσης του μοντέλου διανομής θα ολοκληρωθεί σε όλο το δίκτυο του εξωτερικού εγκαίρως για την κυκλοφορία του νέου Ypsilon. Στη συνέχεια, το μοντέλο διανομής αναμένεται να επιτύχει 50% διαδικτυακές πωλήσεις.

Στο πλαίσιο του δεκαετούς στρατηγικού της σχεδίου, η Lancia προβλέπει την εισαγωγή τριών νέων μοντέλων, ένα κάθε δύο χρόνια, ξεκινώντας από το 2024 με την παρουσίαση του νέου Ypsilon. Από το 2026, η Lancia θα λανσάρει μόνο 100% ηλεκτρικά μοντέλα και, από το 2028, θα πουλά μόνο 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επίσης, το 50% των αγγίξιμων επιφανειών θα είναι πράσινες.

Tags: