Το Nissan Ariya είναι το πιο συνδεδεμένο Nissan

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupe crossover της ιαπωνικής μάρκας

i

©Nissan

Το Nissan Ariya είναι το πιο συνδεδεμένο Nissan

13:00 - 20.06.2023

Τα συστήματα συνδεσιμότητας του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της ιαπωνικής μάρκας, είναι εντυπωσιακά.

Βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα το νέο Nissan Ariya, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupe crossover της ιαπωνικής μάρκας, το οποίο εφοδιάζεται με τεχνολογίες όπως το e-Pedal Step, για επιτάχυνση και επιβράδυνση χρησιμοποιώντας ένα μόνο πεντάλ, το e-4ORCE 4WD, το σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς που έχει σχεδιαστεί για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan, καθώς και με το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης ProPILOT με Navi-link.

Πέραν αυτών, όμως, εξοπλίζεται με όλα τα συστήματα συνδεσιμότητας της Nissan, ενώ συνοδεύεται και με πλειάδα συστημάτων συνδεσιμότητας που το καθιστούν το πιο συνδεδεμένο Nissan.

Διαθέτει σύστημα infotainment, συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay, που επιτρέπει την αλληλεπίδραση με τα smartphones του οδηγού και των επιβατών και τη διαχείριση των εφαρμογών από την οθόνη αφής της κεντρικής κονσόλας.

Επίσης, το σύστημα φωνητικών εντολών που μπορεί να ενεργοποιηθεί από τη θέση του οδηγού, δίνει τη δυνατότητα να πεις "Hello Nissan" ή "Hey Nissan", και να έχεις πληροφορίες σχετικά με το όχημα, το δρομολόγιο του ταξιδιού, να επιλέξεις μια λίστα αναπαραγωγής αγαπημένης μουσικής, ή να προσαρμόσεις τη θερμοκρασία στην καμπίνα.

Κι ακόμα, η εφαρμογή NissanConnect Services, η οποία μέσω smartphone επιτρέπει να κλειδώσεις και να ξεκλειδώσεις από απόσταση τις πόρτες, να χειρίζεσαι την κόρνα και τα φώτα.

Το δε σύστημα ειδοποίησης, που προειδοποιεί εάν το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται πέρα από μια προκαθορισμένη περίμετρο, χρόνο ή ταχύτητα είναι μια πολύτιμη λειτουργία, ειδικά για τους γονείς που δίνουν το αυτοκίνητο στα παιδιά τους για χρήση.

Υπάρχουν και απομακρυσμένες λειτουργίες Home-to-Car που, από την άνεση του σαλονιού μπορείς να ξέρεις την κατάσταση του αυτοκινήτου (πίεση ελαστικών κ.α.) και ενεργοποιούνται μια σειρά εντολών, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής του προορισμού του ταξιδιού στο σύστημα πλοήγησης, ή την ρύθμιση της θερμοκρασίας στην καμπίνα (για ηλεκτρικά οχήματα).

Διαθέσιμοι και οι τρισδιάστατοι χάρτες με «ζωντανή κυκλοφορία», όλα προσβάσιμα από την οθόνη πλοήγησης, καθώς και ενημερώσεις OTA (Over The Air) των χαρτών, για να γνωρίζεις τις συνθήκες κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο.

Η πλοήγηση από πόρτα σε πόρτα (Door-to-Door), μέσω της εφαρμογής, παρέχει επίσης ενδείξεις για την κάλυψη της απόστασης με τα πόδια, από το σημείο στάθμευσης του οχήματος, ενώ η λειτουργία My Car Finder, μέσω της εφαρμογής, βοηθά τους κατόχους να βρουν το αυτοκίνητό τους σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης.

Το Nissan Ariya μέσω του συστήματος Battery Manager, επιτρέπει να ελέγχεις την κατάσταση της μπαταρίας, να διαχειρίζεσαι τη φόρτιση από απόσταση και να εντοπίζεις σημεία φόρτισης, μέσω του Intelligent Route Planner και σε περίπτωση προγραμματισμένου ταξιδιού, το σύστημα στέλνει μια υπενθύμιση για την ώρα αναχώρησης. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, παρακολουθεί τις συνθήκες του δρόμου και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές για τη μείωση του χρόνου άφιξης στον προορισμό σου.

Καταλήγοντας, υπάρχει και απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού. Ουσιαστικά πρόκειται για το over the air σύστημα ενημέρωσης λογισμικού που ενημερώνει αυτόματα τα διάφορα λογισμικά στο εσωτερικό του οχήματος, σε τακτική βάση, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείς το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Nissan. Ένα σύστημα αποθήκευσης διπλής μνήμης επιτρέπει τις ενημερώσεις εν κινήσει. Αυτές λαμβάνονται και αποθηκεύονται σε ξεχωριστή υποδοχή μνήμης για μεταφορά στο τέλος της λήψης, με την επιφύλαξη επιβεβαίωσης του συστήματος, στην ενημερωμένη υποδοχή μνήμης.

Tags: