SRT 550: για κάθε μέρα αλλά και για τον… γύρο του κόσμου
i

© QJ MOTOR

SRT 550: για κάθε μέρα αλλά και για τον… γύρο του κόσμου

Δημήτρης Μπαλής 13:04 - 15.06.2023

Η ισχυρή μοτοσυκλέτα της QJ MOTOR με ποιοτική κατασκευή και πλούσιο περιφερειακό εξοπλισμό.

Μια ακόμα πρόταση για τους φίλους των δύο τροχών και μάλιστα στα μεσαία κυβικά.

Η QJ MOTOR παρουσιάζει την SRT 550, που μπορεί να «παντρέψει» διαφορετικές συνθήκες μετακίνησης, στην πόλη ή στο ταξίδι.

Διαθέτει έναν τετράχρονο, υγρόψυκτο, δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με τους δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και τις τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο. Φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό της Bosch και αποδίδει 47,6 ίππους (35kW) στις 7.500 σ.α.λ., με 51Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ. Η χωρητικότητα του νέου κινητήρα, που αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου των 500 κ..εκ., ανέρχεται στα 554 κ.εκ. και προκύπτει τόσο από την αύξηση της διαμέτρου των εμβόλων όσο και της διαδρομής του στροφάλου, γεγονός που αντανακλά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της απόδοσης.

Τα κινούμενα μέρη, όπως οι μπιέλες και τα έμβολα έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία προκειμένου να μειωθεί το βάρος και να αυξηθεί η αντοχή, με αντίστοιχα οφέλη, λόγω της μειωμένης αδράνειας, και στην ευστροφία του κινητήρα. Ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος και υποβοηθούμενος, διατηρώντας την ισορροπία στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, ακόμη και στα απότομα κατεβάσματα των σχέσεων σε πιο γρήγορους ρυθμούς οδήγησης.

Σχεδιαστικά, ξεχωρίζουν οι δυναμικές γραμμές που σχηματίζουν το ρύγχος με το ρεζερβουάρ. Η προσπάθεια για συγκέντρωση των μαζών χαμηλά είναι εμφανής, με στόχο την ουδέτερη οδηγική συμπεριφορά, με την τοποθέτηση του αναβάτη να δημιουργεί ένα σύνολο με χαμηλό κέντρο βάρους.

© QJ MOTOR

Σε συνδυασμό με την προστασία από τη ζελατίνα και τις χούφτες στο τιμόνι που περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό, το επίπεδο της άνεσης που προσφέρει η SRT 550 είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, συνεπικουρούμενο και από την εργονομικά μελετημένη θέση οδήγησης.

Στάνταρ τα full LED φώτα, και η θύρα φόρτισης USB, όπως και η LCD οθόνη των 5'' με δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth.

Εξοπλίζεται με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Angel GT, με το αμορτισέρ να είναι ρυθμιζόμενο στην προφόρτιση του ελατηρίου και την απόσβεση επαναφοράς, ενώ το πιρούνι των 43χλστ. είναι εργοστασιακά ρυθμισμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται άψογα στις απαιτήσεις της προσωπικότητας της SRT 550, με τη διαδρομή του να φτάνει τα 140 χλστ. Το πακέτο των φρένων περιλαμβάνει και το δικάναλο ABS για τους δύο δίσκους των 320 χλστ. μπροστά και το 260 χλστ. πίσω.

© QJ MOTOR

Στάνταρ είναι επίσης τόσο τα προστατευτικά κάγκελα με μελετημένη τοποθέτηση ώστε να μην προστατεύουν τα πλαστικά ή το πλαίσιο σε περίπτωση πτώσης, όσο και το αλουμινένιο προστατευτικό εξάτμισης.

Η τιμή της SRT 550 έχει καθοριστεί στα 5.995 ευρώ με δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης στα 4 χρόνια.