Το EM1 e είναι το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ της Honda

Το EM1 e

i

©Honda

Το EM1 e είναι το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ της Honda

Δημήτρης Μπαλής 14:22 - 12.06.2023

Με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 2,3 ίππων (1,7kW), αυτονομία έως 48 χλμ. και μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα.

Το EM1 e είναι το πρώτο δίτροχο ηλεκτρικό όχημα της Honda που προορίζεται για τους Ευρωπαίους.

Ένα σκούτερ αστικής μετακίνησης, για κάποιον που θέλει να κάνει αρκετά χιλιόμετρα στην πόλη χωρίς να ρυπαίνει, που διαθέτει ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, τηλεσκοπικό πιρούνι, διπλά αμορτισέρ και φρένα με δίσκο μπροστά/ταμπούρο πίσω, όπως τα κλασικά σκούτερ. Το ύψος της σέλας είναι στα 74 εκ. και ζυγίζει 95 κιλά, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας.

Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται ενσωματωμένος στον τροχό και αποδίδει 2,3 ίππους (1,7kW), έχει αυτονομία έως 48 χλμ. και βγάζει μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα. Επίσης, με αναβάτη που ζυγίζει έως 75 κιλά, μπορεί να ανέβει σε κλίση 10 μοιρών.

Ως προς τη φόρτιση, το Honda Mobile Power Pack e: της Honda, η μπαταρία δηλαδή, μπορεί να αφαιρεθεί για εύκολη επαναφόρτιση στο σπίτι χρησιμοποιώντας την ειδική μονάδα φόρτισης.

Honda Mobile Power Pack e: ©Honda

Το EM1 e: είναι πλήρως εξοπλισμένο με ψηφιακό πίνακα οργάνων, διακόπτες υψηλής ποιότητας κατασκευής, μεγάλη επιφάνεια πατώματος, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα και θύρα φόρτισης USB. Διαθέτει επίσης μαρσπιέ συνεπιβάτη, πίσω σχάρα και πλαϊνό σταντ για εύκολη στάθμευση.

Επίσης, νέα είναι η μέθοδος πωλήσεων. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες δεν θα χρειαστεί να αναλάβουν την ευθύνη για την απόρριψη ή την ανακύκλωση του Honda Mobile Power Pack e:, το EM1 e: μαζί με το Honda Mobile Power Pack e: και το φορτιστή του, θα διατίθενται βάσει ενός προγράμματος μίσθωσης, ενοικίασης ή συνδρομής, ανάλογα με τη χώρα. Αυτό θα παρέχει στους πελάτες πλήρη ασφάλεια καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του EM1 e: σε ό,τι αφορά τόσο τη συνεχή απόδοση του Honda Mobile Power Pack e: όσο και την ενδεχόμενη απόρριψή του.

Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2023.

Tags: