Εντυπωσιακή νίκη του Ντα Κόστα στο Κέιπ Τάουν

Φέλιξ Ντα Κόστα

i

Ντα Κόστα/ ©Porsche

Εντυπωσιακή νίκη του Ντα Κόστα στο Κέιπ Τάουν

Δημήτρης Μπαλής 21:00 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 28.02.2023

Ο Πορτογάλος οδηγός της Porsche έκανε μια φοβερή προσπέραση επί του Βερνιέ, κερδίζοντας το πρώτο του φετινό αγώνα.

Η Formula E πήγε για πρώτη φορά στη Νότιο Αφρική, στο Κέιπ Τάουν και φάνηκε γούρικη για τον Φέλιξ Ντα Κόστα. Ο Πορτογάλος οδηγός πέτυχε, στον 101 αγώνα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, την πρώτη του φετινή νίκη, ξεκινώντας, μάλιστα, από την 11η θέση στο γκριντ.

Ο πρωταθλητής της 6η σεζόν του θεσμού, ήταν 3ος στο προηγούμενο γκραν πρι στην Ινδία και τώρα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, σημειώνοντας την 8η νίκη καριέρας, ενώ ανέβηκε και στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ο οδηγός της Porsche κατάφερε να μπει στην πρώτη τριάδα στον 20ό γύρο. Εν τω μεταξύ, ο Νίκ Κάσιντι της Envision Racing είχε ξεπεράσει τους Σάσα Φενεστράζ και Μαξιμίλιαν Γκούνθερ στον πρώτο γύρο των ενεργοποιήσεων ATTACK MODE, προτού επιλέξει την ώθηση των 50 kW και πάρει το προβάδισμα.

Η κίνηση για το P1 ήταν μια από τις καλύτερες που έχετε δει ποτέ. Στον 24ο γύρο, ο Ντα Κόστα δημιούργησε ένα εξωφρενικό πέρασμα για να κλέψει το προβάδισμα από τον Κάσιντι, στο πιο δύσκολο σημείο της πίστας. Στη συνέχεια, ο οδηγός της Porsche έκανε αρκετό κενό για να πάρει το δεύτερο υποχρεωτικό ATTACK MODE του και να ξαναπάρει το προβάδισμα, αλλά έχασε το βρόχο ενεργοποίησης δίνοντας το προβάδισμα στον νικητή της Ινδίας, Βερνιέ, έναν γύρο αργότερα.

Στη συνέχεια, οι πρώην οδηγοί πάλεψαν μέχρι τη σημαία, κυριολεκτικά.

Στον 21ο γύρο, ο Ντα Κόστα δοκίμασε στη συνέχεια τον ίδιο εκπληκτικό ελιγμό προσπέρασης, για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά στον Βερνιέ. Όπως και πριν, δεν υπήρχε χώρος για να… αναπνεύσει, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να περάσει κάνοντας τον Βερνιέ, αργότερα, να ανεβάσει αυτή τη φωτογραφία, αυτοσαρκαζόμενος, που δεν κατάλαβε από πού του ήρθε ο Ντα Κόστα.

Τρίτος τερμάτισε ο Κάσιντι, ενώ στην 4η θέση βρέθηκε ο Ρενέ Ραστ (McLaren) με τον Σεμπαστιάν Μπουεμί (Envision Racing) να τερματίζει πέμπτος. Ο Νταν Τίκτουμ έφερε το NIO 333 στην έκτη θέση, έβδομος ήταν ο Σόφελ Φαντούρν, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νόρμαν Νάτο (Nissan), Αντρέ Λότερερ (Porsche) και Τζέικ Χιούτζ (McLaren).

Επικεφαλής στη βαθμολογία παρέμεινε ο Πασκαλ Βεχρλάιν με την δεύτερη Porsche, μολονότι εγκατέλειψε νωρίς.

Η κακή τύχη για την ομάδα της Jaguar συνεχίστηκε. Ο Σαμ Μπιρντ είχε καταστρέψει το μονοθέσιο στα προκριματικά, ενώ ο Μιτς Εβανς δέχθηκε ποινή, τερματίζοντας 11ος. 

Τελική κατάταξη

Tags: