Φερστάπεν: «Θα είναι διαφορετικά τα πράγματα στην Τζέντα»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Bryn Lennon/Getty Images/Ideal Images

Φερστάπεν: «Θα είναι διαφορετικά τα πράγματα στην Τζέντα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:07 - 08.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 08.03.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν πιστεύει πως οι Red Bull δεν θα έχει την ίδια διαφορά με την Ferrari στο επόμενο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας (17-19 Μαρτίου), μετά τον θρίαμβο στο Μπαχρέιν.

Ο Φερστάπεν εκτιμά πως θα είναι πολύ ανταγωνιστική η Ferrari στο δεύτερο γύρο της φετινής σεζόν της Formula 1, στο Grand Prix της Τζέντα, σε σχέση με το Μπαχρέιν.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υποστηρίζει πως το μονοθέσιο της Ferrari δεν υστερεί σε ταχύτητα από ότι φάνηκε στην πίστα του Σακχίρ. Επίσης τόνισε πως η πίστα της Τζέντα είναι πολύ διαφορετική από του Μπαχρέιν. Το πρώτο σιρκουί έχει περισσότερες ευθείες και γρήγορες στροφές, ενώ το δεύτερο δίνει έμφαση στην ταχύτητα και στις πιο αργές στροφές. 

«Η πίστα της Σαουδικής Αραβίας είναι αρκετά διαφορετική από του Μπαχρέιν. Έχει περισσότερες ευθείες και γρήγορες στροφές, και φθείρει πολύ λιγότερο τα ελαστικά. Και πιστεύω ότι στο Μπαχρέιν ήμασταν ιδιαίτερα καλοί στο θέμα των ελαστικών. Οπότε, πιστεύω ότι στις συνθήκες του αγώνα οι διαφορές θα είναι μικρότερες στη Τζέντα.

«Θα είναι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα εκεί. Το αυτοκίνητό μας δείχνει αρκετά δυνατό σε τελική ταχύτητα, αλλά πιστεύω ότι η Ferrari ειναι αρκετά γρήγορη στις ευθείες, όπως της Τζέντα. Ο χρόνος θα δείξει, είναι δύσκολο να προβλέψουμε. Έχουμε οδηγήσει αυτά τα μονοθέσια μόνο στο Μπαχρέιν», κατέληξε ο Ολλανδός.

Με την άποψή του Φερστάπεν συμφωνεί και ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο: «Δεν θα με πείραζε να ήταν μια βαρετή χρονιά, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι. Ήταν μόνο ένας αγώνας, και ένας ιδιαίτερος αγώνας λόγω της ασφάλτου. Όλοι οι αγώνες είναι διαφορετικοί. Η πίστα της Τζέντα είναι πολύ πιο γρήγορη, για παράδειγμα, και οι άλλες ομάδες θα εξελίξουν επίσης τα αυτοκίνητά τους. Δεν κοιμούνται», τόνισε ο Αυστριακός.

Και συνέχισε: «Προς το παρόν, πιστεύω ότι η Ferrari διαθέτει τον ισχυρότερο κινητήρα. Αλλά τι καλό κάνει να έχεις τον ισχυρότερο κινητήρα, αν δεν είναι αξιόπιστος; Αλλά ναι, η τελική ταχύτητα είναι όπως είναι, και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να δούμε και τι θα συμβεί σε πίστες όπως η Μόντσα».