Alpine: Ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη φετινή σεζόν στη Formula 1

Alpine

i

© Getty Images

Alpine: Ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη φετινή σεζόν στη Formula 1

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:55 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:57 - 07.03.2023

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο η φετινή σεζόν της Formula 1 για τον Εστεμπάν Οκόν, καθώς εγκατέλειψε στον αγώνα του Μπαχρέιν.

Η Alpine αποτελεί είναι ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά της φετινής σεζόν στη Formula 1. Αν και δεν εντυπωσίασε στις δοκιμές, όλοι την περίμεναν πως θα βρισκόταν στις υψηλές θέσεις του midfield στον αγώνα του Μπαχρέιν.

Το Grand Prix του Μπαχρέιν φάνηκε στην πράξη πως ήταν ένας δύσκολος αγώνας για την Alpine. Μπορεί ο Πιερ Γκασλί να τερμάτισε εντός δεκάδας, συγκεκριμένα στην 9η θέση, παίρνοντας δύο βαθμούς. Από την άλλη πλευρά ο team mate του Γκασλί, ο Εστεμπάν Οκόν εγκατέλειψε στον αγώνα.

Σε δηλώσεις του ο Εστεμπάν Οκόν εξέφρασε την απογοήτευσή του μετά το τέλος του αγώνα: «Συνήθως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είμαστε αρκετά καλοί. Πάντα προσέχουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να μην δεχόμαστε ποινές, αλλά σήμερα όλα πήγαν λάθος. Εκτός από εμένα, άλλα τέσσερα μονοθέσια δεν ήταν σωστά στη θέση τους. Δεν ήμουν ο μόνος. Ήμουν απλά λίγο πιο μπροστά. Με την ποινή στο pitlane δεν ξέρω τι έγινε, ακολουθώ τα ίδια βήματα εδώ και πέντε χρόνια και δεν έχω πάρει ποινή. Στη θέση εκκίνησης το ίδιο και δεν έχω πάρει ποινή. Μάλλον όλα αυτά είναι καινούργια πράγματα απ’ ότι φαίνεται».

Ο Διευθυντής της Alpine, Ότμαρ Σάφναουερ εξηγεί τον τρόπο εγκατάλειψης του Οκόν από τον αγώνα: «Έχουμε ένα σύστημα που δίνει σήμα στους μηχανικούς να κάνουν εργασίες στο μονοθέσιο. Χάσαμε την καταμέτρηση για τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου. Έτσι η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Στην ποινή για το όριο ταχύτητας, ο Οκόν απενεργοποίησε τον περιοριστή μισό μέτρο πριν από τη γραμμή εξόδου. Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να συμβαίνουν σε αυτό το επίπεδο. Θα διασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί».