Αλόνσο: «Δεν χαλάρωσα ούτε για έναν γύρο, ήταν φοβερή μάχη με τον Χάμιλτον»

Φερνάντο Αλόνσο

i

©printscreen

Αλόνσο: «Δεν χαλάρωσα ούτε για έναν γύρο, ήταν φοβερή μάχη με τον Χάμιλτον»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:59 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 01:53 - 19.06.2023

Ο Φερνάντο Αλόνσο πίστευε πως η Aston Martin θα μπορούσε να φτάσει τη Red Bull, αλλά ο Ισπανός ήταν ικανοποιημένος με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον νικητή του αγώνα Μαξ Φερστάπεν. 

Ο Ισπανός οδηγός στον πρώτο γύρο του αγώνα έχασε τη θέση από τον Λιούις Χάμιλτον. Στη συνέχεια οι δύο οδηγοί πρόσφεραν ωραίες μονομαχίες στη πίστα του Μόντρεαλ με τον Αλόνσο εν τέλει να είναι ο νικητής στη μεταξύ τους μάχη.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Αλόνσο ρωτήθηκε από τον Τζένσον Μπάτον για τον αγώνα του στον Καναδά: «Ήταν ο αγώνας που περίμενα. Ελπίζαμε πως θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε περισσότερο τη Red Bull αλλά χάσαμε θέση στην εκκίνηση από τον Χάμιλτον. Μας πίεζε σε όλο τον αγώνα, είχα μάχη με τη Mercedes. Δεν χαλάρωσα ούτε για έναν γύρο, ήταν φοβερή μάχη».

Σχετικά για τη μάχη που είχε με τον Χάμιλτον: «Στην αρχή είχαμε εμείς τον καλύτερο ρυθμό και στο τέλος ο Λιούις ήταν πιο γρήγορος. Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, πολύ απαιτητικός, ήταν 70 γύροι κατατακτήριων δοκιμών».

Όσον αφορά τα προβλήματά του ο Αλόνσο ανέφερε: «Δεν ξέρω, δεν μου είπαν οπότε μάλλον δεν ήθελαν να ανησυχήσω. Ένιωθα καλά μέσα στο μονοθέσιο. Ακολούθησα τις οδηγίες τις ομάδες οπότε νομίζω πως έχουμε ακόμη περισσότερη ταχύτητα. Ελπίζω στον επόμενο αγώνα να ασκήσουμε περισσότερη πίεση στον Μαξ».