Λεκλέρ: «Στη Ferrari κάνουμε δύσκολη τη ζωή μας»

Σαρλ Λεκλέρ

i

©printscreen

Λεκλέρ: «Στη Ferrari κάνουμε δύσκολη τη ζωή μας»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:43 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 18.06.2023

Ο Σαρλ Λεκλέρ εμφανίστηκε προβληματισμένος μετά από την επίτευξη της 11ης θέσης στις χθεσινές (17/6) κατακατήριες δοκιμές του Καναδά.

Για δεύτερο διαδοχικό αγωνιστικό τριήμερο ο Σαρλ Λεκλέρ έμεινε εκτός του Q3 των κατατακτήριων δοκιμών.

Στη πίστα του Μόντρεαλ ο Μονεγάσκος οδηγός κατετάγη 11ος στο Q2, πράγμα που οφείλεται στην αργή αντίδραση της Ferrari στο θέμα των ελαστικών. 

Ο ίδιος ο Λεκλέρ ζήτησε από τους μηχανικούς του να του τοποθετήσουν τα σλικ ελαστικά. Πρώτος που το επιχείρησε αυτό ήταν ο οδηγός της Williams Άλεξ Άλμπον, όπου στη περίπτωσή του πέτυχε, καθώς στο Q2 ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας. 

«Ναι, τα ελαστικά δεν ήταν έτοιμα. Ελάτε», είπε ο Λεκλέρ team radio της ομάδας του. Μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών, ο 25χρονος ανέφερε: «Είμαι εκνευρισμένος με τις κατατακτήριες. Προφανώς δεν έχουν όλα να κάνουν με τα ελαστικά, καθώς άλλοι οδηγοί έκαναν την ίδια επιλογή και πέρασαν στο Q3. Όμως δυσκολεύουμε πολύ τη ζωή μας. Ειλικρινα θα πρέπει να βελτιωθούμε, διαφορετικά θα είμαστε πάντα απογοητευμένοι». 

Μιλώντας στο ιταλικό Sky Sports ο Λεκλέρ ήθελε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας: «Ίσως η αντίδρασή μου οφείλεται στην αδρεναλίνη της στιγμής. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον αγώνα». 

Πλέον ο Μονεγάσκος θα έχει δίπλα του στο grid της εκκίνησης τον ομόσταβλό του Κάρλος Σάινθ, καθώς ο Ισπανός τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή τριών θέσεων. 

Ο αγώνας την Κυριακή (18/6) ξεκινά στις 21:00 ώρα Ελλάδας.