Αλόνσο: «Ο Φερστάπεν ήταν πολύ καλός, δεν ήταν εύκολη η οδήγηση»

Φερνάντο Αλόνσο

i

©printscreen

Αλόνσο: «Ο Φερστάπεν ήταν πολύ καλός, δεν ήταν εύκολη η οδήγηση»

Ο Φερνάντο Αλόνσο εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την επίδοση της δεύτερης θέσης στο γκραν πρι του Μονακό, αλλά επίσης έδωσε τα εύσημα στον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να ανέβει για ακόμη μία φορά στο βάθρο με την Aston Martin. Ο Ισπανός οδηγός τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο γκραν πρι του Μονακό πίσω μόνο από τον νικητή του αγώνα τον Μαξ Φερστάπεν. 

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο Αλόνσο μίλησε για τον αγώνα του και για την στρατηγική της ομάδας του: «Ήταν πολύ δύσκολα σήμερα. Επιλέξαμε τη σκληρή γόμα ελαστικών και θυσιάσαμε τις πιθανότητές μας να είμαστε μπροστά στη στροφή 1. Παίξαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι με τη στρατηγική, αλλά ο Φερστάπεν ήταν πολύ καλός με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Δεν είχαμε κάποια ελπίδα και η βροχή στο τέλος έκανε τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα. Δεν ήταν εύκολη η οδήγηση».

Ερωτηθείς για το πόσο δύσκολη ήταν η οδήγηση στο βρεγμένο οδόστρωμα, είπε: «Δεν πατούσα τέρμα το γκάζι στο γύρο. Το φρενάρισμα ήταν πολύ δύσκολο στη στροφή 5 και στη στροφή 10. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και έμεινα έκπληκτος που δεν είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας σήμερα. Όλοι οι οδηγοί έκαναν φοβερή δουλειά να μείνουν στην πίστα». 

Ο Φερνάντο Αλόνσο μετά την επίτευξη της δεύτερης θέσης βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών με 93 βαθμούς.