Αυτή είναι η τιμωρία του Αλόνσο για το συμβάν του Ράσελ στη Μελβούρνη

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Photo by Eric Alonso/Getty Images

Αυτή είναι η τιμωρία του Αλόνσο για το συμβάν του Ράσελ στη Μελβούρνη

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:50 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 24.03.2024

Ο Φερνάντο Αλόνσο τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες του GP της Αυστραλίας για το συμβάν του Τζορτζ Ράσελ στον 57ο γύρο του αγώνα.

Ο Τζορτζ Ράσελ κυνηγούσε τον Φερνάντο Αλόνσο με πιο φρέσκα ελαστικά στα τελευταία στάδια του αγώνα στην Αυστραλία και πλησίασε το πίσω μέρος του σχετικά αργοκίνητου αντιπάλου της Aston Martin στη στροφή 6 στον 57ο γύρο, χάνοντας στη συνέχεια τον έλεγχο του μονοθεσίου και χτυπώντας στις μπαριέρες.

Οι αγωνοδίκες του GP της Αυστραλίας σημείωσαν το περιστατικό μετά τον αγώνα και, αφού εξέτασαν όλα τα πλάνα και μίλησαν και στους δύο οδηγούς, τιμώρησαν τον Αλόνσο με ποινή 20 δευτερολέπτων, ρίχνοντάς τον από την 6η στην 8η θέση της τελικής κατάταξης.

Η τιμωρία αυτή έχει ως αποτέλεσμα, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να βρεθεί πίσω από τους Λανς Στρολ (Aston Martin) και Γιούκι Τσουνόντα (RB). Επιπλέον ο Ισπανός έλαβε και 3 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Στο έγγραφο με την απόφασή τους, οι αγωνοδίκες είναι αναλυτικοί σχετικά με το συμβάν και τους λόγους που έδωσαν την τιμωρία στον Ισπανό της Aston Martin.

Ο Αλόνσο είχε εξηγήσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα ότι στους τελευταίους 15 γύρους αντιμετώπιζε πρόβλημα με το σύστημα ανάκτησης και διάθεσης της ενέργειας της υβριδικής μονάδας ισχύος, με αποτέλεσμα αυτή να είναι η αιτία της ασυνήθιστης επιβράδυνσής του λίγους γύρους πριν από το ατύχημα του με τον Ράσελ.

Οι αγωνοδίκες, Τιμ Μάιερ, Ματέο Περίνι, Τζόνι Χέρμπερτ και Μάθιου Σέλεϊ, εστίασαν στο Άρθρο 33.4 των Αγωνιστικών Κανονισμών της Formula 1, το οποίο αναφέρει ότι: «Σε κανένα χρονικό σημείο δεν πρέπει ένα μονοθέσιο να κινείται αχρείαστα αργά, απρόβλεπτα ή με τρόπο ο οποίος μπορεί να κριθεί δυνητικά επικίνδυνος για άλλους οδηγούς ή ανθρώπους».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Aston Martin σύμφωνα με το άρθρο 15 του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα μπορεί να ασκήσει ένσταση για την ποινή του Αλόνσο.