H αποθέωση του Σάινθ από τους μηχανικούς της Ferrari (vid)

Οι πανηγυρισμοί των ανθρώπων της Ferrari μετά το 1-2 των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ

i

©Photo by Kym Illman/Getty Images

H αποθέωση του Σάινθ από τους μηχανικούς της Ferrari (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:14 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:20 - 24.03.2024

Ο Κάρλος Σάινθ πήρε μία σπουδαία νίκη στο γκραν πρι της Αυστραλίας και ο Ισπανός γνώρισε την αποθέωση από τους μηχανικούς της Scuderia Ferrari.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την απόφαση της Ferrari να τον αντικαταστήσει με τον Λιούις Χάμιλτον την επόμενη σεζόν, και μόλις δύο εβδομάδες μετά την εγχείρηση αφαίρεσης της σκωληκοειδίτιδας, ο Κάρλος Σάινθ νίκησε το GP Αυστραλίας, έπειτα από την πρώτη εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν μετά από δύο χρόνια.

Ο Ισπανός πιλότος έλεγξε άρτια το στρατηγικό παιχνίδι που έπαιξαν οι Ferrari και McLaren και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Σαρλ Λεκλέρ που ολοκλήρωσε το πρώτο 1-2 της Scuderia μετά από επίσης δύο χρόνια.

Έτσι, τους τελευταίους 12 μήνες, με τη νίκη του πέρσι στη Σιγκαπούρη, ο Σάινθ είναι ο μόνος οδηγός που έχει σπάσει τα σερί των 10 και 9 νικών αντίστοιχα του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Φερστάπεν παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των οδηγών, αλλά ο Λεκλέρ πέρασε στην 2η θέση, μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής (51 βαθμοί έναντι 47).

Μάλιστα ο Σάινθ κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στο pit-lane και το parc-ferme για να παρκάρει την SF-24 του, γνώρισε την αποθέωση από τους μηχανικούς της ομάδας του Μαρανέλο. Η Scuderia δεν έμεινε εκεί, καθώς μετά το πέσιμο της καρό σημαίας ανάρτησε στα social media βίντεο από τους πανηγυρισμούς, με το σύνθημα «Vamos Carlos».

Δείτε τους πανηγυρισμούς των μηχανικών της Ferrari: