Εγκατέλειψε ο Χάμιλτον μετά τη σύγκρουση με τον Ράσελ (vid)

Σύγκρουση Χάμιλτον με Ράσελ

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Εγκατέλειψε ο Χάμιλτον μετά τη σύγκρουση με τον Ράσελ (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:29 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 08.10.2023

Ο Λιούις Χάμιλτον τέθηκε εκτός του γκραν πρι του Κατάρ, μετά τη σύγκρουση που είχε στην εκκίνηση με τον ομόσταβλό του στη Mercedes, Τζορτζ Ράσελ.

Καταστροφική ήταν η πρώτη στροφή του γκραν πρι του Κατάρ για τη Mercedes

Ο Λιούις Χάμιλτον και ο Τζορτζ Ράσελ χτύπησαν ο ένας τον άλλον πριν καν φτάσουν στην πρώτη στροφή του γκραν πρι του Κατάρ. Οι δύο πιλότοι της γερμανικής ομάδας ξεκίνησαν πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν και ήλπιζαν να μπορέσουν να συνεργαστούν για να προσπεράσουν τον Ολλανδό. 

Αλλά αυτό το σχέδιο ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καθώς τα δύο μονοθέσια της Mercedes συγκρούστηκαν, βγάζοντας τον Χάμιλτον έξω από τον αγώνα. Ο Ράσελ ξεκίνησε δεύτερος. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε λίγο καλύτερα σε σχέση με τον Βρετανό, προσπαθώντας να περάσει από την εξωτερική τον ομόσταβλό του στην πρώτη γωνία.  

Όμως η κίνηση πήγε εντελώς στραβά για την ομάδα. Χτύπησαν ο ένας πάνω στον άλλο, περιστρέφοντας τον Χάμιλτον στην αμμοπαγίδα και βγήκε από τον αγώνα καθώς ένας από τους τροχούς του «έσπασε». Μετά από μία σύντομη περίοδο υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, το γκραν πρι του Κατάρ συνεχίστηκε κανονικά.