Ο Στάινερ «οδηγεί» τη Haas στα δικαστήρια

Γκίντερ Στάινερ

i

©Haas

Ο Στάινερ «οδηγεί» τη Haas στα δικαστήρια

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:54 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 29.05.2024

Ο πρώην επικεφαλής της Haas, Γκίντερ Στάινερ κατέθεσε μήνυση εναντίον της ομάδας, υποστηρίζοντας πως του οφείλει (η ομάδα) χρήματα από προμήθειες για το χρονικό διάστημα μεταξύ 2021 και 2023.

Τα δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι ο Γκιντερ Στάινερ μήνυσε τη Haas. Ο Στάινερ ήταν επικεφαλής της ομάδας από την ίδρυσή της το 2014 και επέβλεπε τα καθημερινά της καθήκοντα όταν εντάχθηκε στο grid της Formula 1 το 2016.

Ωστόσο, πριν από την έναρξη της σεζόν της F1 του 2024, η Haas ανακοίνωσε ότι ο Στάινερ δεν θα επιστρέψει στον ρόλο του και θα αντικατασταθεί από τον Αγιάο Κομάτσου. Ο Ιταλός κινείται τώρα νομικά εναντίον της πρώην ομάδας του στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, διεκδικώντας απλήρωτες προμήθειες μεταξύ 2021 και 2023, καθώς και χρήση της ομοιότητάς του σε διαφημιστικό υλικό και εμπορεύματα.

Το έγγραφο σημειώνει ότι η τρίτη θητεία του Στάινερ εκτείνεται από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ιταλός ισχυρίζεται ότι επρόκειτο να λάβει ετήσιες πληρωμές που σχετίζονται με την προηγούμενη σεζόν. Ο Στάινερ ισχυρίστηκε ότι η Haas παραβίασε τη σύμβαση εργασίας της επειδή δεν πληρώνει ορισμένες προμήθειες.

«Η Haas F1 επέλεξε να μην ανανεώσει τη σύμβαση εργασίας του κ. Στάινερ. Αυτό ήταν δικαίωμά της. Αλλά η Haas F1 έκανε αυτό που δεν είχε το δικαίωμα να κάνει και αρνήθηκε να πληρώσει τον κ. Steiner το ποσό που του οφείλει βάσει της σύμβαση εργασίας του. Μετά από χρόνια αποδοχής των πλεονεκτημάτων της φήμης, της εμπειρίας και των βαθιών συνδέσεων του κ. Στάινερ με το άθλημα, η Haas F1 δεν μπορεί να αρνηθεί στον κ. Στάινερ τα οφέλη που έχει κερδίσει.

Η Haas F1 εμφανιζόταν συχνά στη σειρά Drive to Survive στο Netflix και η παρουσία του κ. Στάινερ στην εκπομπή οδήγησε όλο και περισσότερους θαυμαστές στη Haas F1. Αυτή η έκθεση ήταν εξαιρετικά πολύτιμη για την πρωτοεμφανιζόμενη αγωνιστική ομάδα, ιδιαίτερα καθώς αναζήτησε πρόσθετες ροές εσόδων για να στηριχθεί στο διαβόητο ακριβό περιβάλλον της Formula 1», αναφέρεται στη μήνυση.

Η μήνυση τονίζει επίσης πως η Haas συνεχίζει και πωλεί διάφορα σουβενίρ που φέρουν την εικόνα του πρώην επικεφαλής της ενώ ο Στάινερ δεν έδωσε την άδεια για να γίνει αυτό έπειτα από την λήξη της συνεργασίας τους.

«Η Haas F1 δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα, την εικόνα και το ομοίωμα του κ. Steiner ή να τα εκμεταλλεύεται σε οποιαδήποτε μορφή μέσων μετά τη λήξη της απασχόλησής του. Η Haas F1 δεν έχει αποζημιώσει τον κ. Steiner για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του ονόματος, της εικόνας και της ομοιότητάς του».