Ο Σάντσεζ επέστρεψε στην Alpine

Νταβίντ Σάντσεζ

i

©Alpine

Ο Σάντσεζ επέστρεψε στην Alpine

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:58 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 17.05.2024

Ο Νταβίντ Σάντσεζ επιστρέφει στην Alpine, μετά την πρόωρη αποχώρησή του από τη McLaren.

Η Alpine ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (2/5) την ένταξη του Νταβίντ Σάντσεζ στην ομάδα ως εκτελεστικός τεχνικός διευθυντής.

Ο πρώην μηχανικός της Ferrari θα επιβλέπει το τεχνικό τμήμα της Alpine και θα έχει την ευθύνη για τους τομείς απόδοσης, μηχανικής και αεροδυναμικής της ομάδας. Ο Γάλλος θα ξεκινήσει αμέσως τον ρόλο του, με την υπογραφή να γίνεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από τη McLaren.

Ο Σάντσεζ ήταν μέρος του set-up της McLaren για μόλις τρεις μήνες, με τις δύο πλευρές να επέλεξαν να χωρίσουν τους «δρόμους» τους, αφού διαπίστωσαν ότι τα καθήκοντά του δεν ήταν ευθυγραμμισμένα με αυτά που συζητήθηκαν προηγουμένως.

Ο Σάντσεζ θα αναφέρεται απευθείας στον επικεφαλής της ομάδας, Μπρούνο Φαμίν, και θα επιβλέπει τη νέα τριπλή τεχνική δομή που υλοποιήθηκε στην γαλλική ομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Κίαρον Πίλμπιμ (Τεχνικός Διευθυντής), ο Τζο Μπέρνελ (Τεχνικός Διευθυντής - Μηχανικός) και ο Ντέιβιντ Γουίτερ (Τεχνικός Διευθυντής - Αεροδυναμική) θα υποβάλλουν τις αναφορές τους στον Γάλλο.

Η Alpine άντεξε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν της Formula 1 του 2024 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 9η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με μηδέν βαθμούς μετά τους πέντε πρώτους γύρους.

Ο Σάντσεζ επιστρέφει στην ομάδα με την οποία ξεκίνησε την καριέρα του στην Formula 1, έχοντας ενταχθεί σε αυτήν το 2005 ως αεροδυναμικός νεώτερος, όταν «έτρεχε» με το όνομα Renault. Πριν από τη σύντομη θητεία του στη McLaren, ο Γάλλος πραγματοποίησε μια δεκαετή καριέρα στη Ferrari, έχοντας έναν ανώτερο ρόλο στο αεροδυναμικό τμήμα της.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Νταβίντ πίσω στο Enstone, όπου ξεκίνησε την καριέρα του το 2005. Αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος για να διασφαλίσουμε ότι βελτιστοποιούμε όλα όσα κάνουμε ως ομάδα και επικεντρωνόμαστε στις σωστές περιοχές απόδοσης. Είναι σαφές ότι η απόδοση του αυτοκινήτου και η πορεία ανάπτυξης δεν έχουν προχωρήσει με επαρκή ρυθμό σε σχέση με τις φιλοδοξίες μας ως ομάδα. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον Δαβίδ και να δουλέψουμε σκληρά μαζί για να επιτύχουμε την απόλυτη επιτυχία», είπε ο Φαμίν.

Και συνέχισε: «Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή την πρόκληση στην Alpine. Ανυπομονώ να εργαστώ και πάλι στο Enstone, τον τόπο όπου ξεκίνησα την καριέρα μου στη Formula 1. Αυτή η ομάδα πάντα είχε φανταστικούς ανθρώπους και είναι σαφές ότι υπάρχει πολύ δυναμικό για να ξεκλειδωθεί. Έχουμε μια μεγάλη αποστολή μπροστά για να βελτιώσουμε την απόδοση στην πίστα και είναι αυτού του είδους η πρόκληση που με κινητοποιεί. Είμαι πανέτοιμος να ξεκινήσω και ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά με τις τεχνικές ομάδες του Enstone-Viry με τον μοναδικό στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες για αυτή την μεγάλη ομάδα», πρόσθεσε.