Ο Μάρκο θεωρεί πως η McLaren έχει αντιγράψει τον σχεδιασμό του μονοθεσίου της Red Bull

Χέλμουτ Μάρκο

i

©Red Bull Content Pool

Ο Μάρκο θεωρεί πως η McLaren έχει αντιγράψει τον σχεδιασμό του μονοθεσίου της Red Bull

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:45 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:07 - 07.06.2024

Ο σύμβουλος της Red Bull Χέλμουτ Μάρκο, μίλησε για τις αιτίες που έχουν φέρει πιο κοντά στην κορυφή τις McLaren και Ferrari.

Η Red Bull από την πρώτη σεζόν των τωρινών νέων κανονισμών της Formula 1 έχει κυριαρχήσει χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στις άλλες ομάδες του grid. Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να κατακτήσει με μεγάλη άνεση το πρωτάθλημα τόσο του 2022 όσο και αυτό του 2023.

Ωστόσο το 2024 το επίπεδο ανταγωνισμού έχει αλλάξει, καθώς οι McLaren και Ferrari έχουν πλησιάσει την απόδοση της Red Bull. Ο Φερστάπεν φέτος επικράτησε στους 5 από τους 8 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όμως στα τελευταία τρία γκραν πρι έχει μόλις πάρει μία νίκη.

Τομπάζης: «Είναι φυσικό να περιμένουμε έναν ανασχηματισμό της δυναμικής των ομάδων της F1 με τους νέους κανονισμούς»
FORMULA 1

13:00 - 07.06.2024

Τομπάζης: «Είναι φυσικό να περιμένουμε έναν ανασχηματισμό της δυναμικής των ομάδων της F1 με τους νέους κανονισμούς»

O διευθυντής του τομέα μονοθεσίων της FIA, ο Έλληνας αεροδυναμιστής Νικόλας Τομπάζης πιστεύει ότι είναι φυσικό οι νέοι κανονισμοί να αλλάξουν τις ισορροπίες στη Formula 1.

Στο στρατόπεδο της αυστριακής ομάδας έχουν μία θεωρία σχετικά με τους λόγους που έχουν χάσει το πλεονέκτημά τους από τους ανταγωνιστές τους. Ο σύμβουλος της Red Bull Χέλμουτ Μάρκο, μίλησε στο OE24 για τις αιτίες που έχουν φέρει πιο κοντά στην κορυφή τις McLaren και Ferrari.

«Είμαστε στην τρίτη σεζόν εξέλιξης των τωρινών τεχνικών κανονισμών της Formula 1 και οι υπόλοιποι μας αντιγράφουν. Κάποιοι αντιγράφουν καλύτερα από άλλους και μπορούμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτό με την McLaren.

Η Ferrari έχει επίσης κάνει σημαντική βελτίωση. Οι οδηγοί μας πήγαν στο Μονακό και ήταν ενθουσιασμένοι. Όταν όμως έκατσαν στο μονοθέσιο είπαν πως δεν μπορούν να το οδηγήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αυστριακός.