Ο πλουσιότερος οδηγός της Formula 1 μπορεί να αγοράσει 13 ομάδες της Premier League

Formula 1

i

© Printscreen

Ο πλουσιότερος οδηγός της Formula 1 μπορεί να αγοράσει 13 ομάδες της Premier League

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:49 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 09.11.2023

Η οικογένεια του οδηγού της Formula 1, Λανς Στρολ, μπορεί να αγοράσει περισσότερες από τις μισές ομάδες της Premier League, καθώς η περιουσία της είναι εξωπραγματική.

Ο γνωστός οδηγός της Άστον Μάρτιν, Λανς Στρολ, μπορεί να μην έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει σε αγωνιστικό επίπεδο καθώς δεν έχει καταφέρει να τερματίσει ποτέ πάνω από την 11η θέση στην κατάταξη της Formula 1, ωστόσο πρωτοπορεί σε ότι αφορά την οικονομική δύναμη.

Αυτό συμβαίνει, διότι ο πατέρας του Λανς, είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας F1 της Άστον Μάρτιν. Το 2018, ο 63χρονος επιχειρηματίας ηγήθηκε μιας ομάδας επενδυτών και αγόρασε την Force India για 90 εκατομμύρια λίρες συν 15 εκατομμύρια λίρες από το χρέος τους.

Δύο χρόνια αργότερα και μετά από μία επένδυση 182 εκατομμυρίων λιρών, διορίστηκε εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας στην οποία ανήκει πλέον ο γιος του. Ο Λανς Στρολ διορίστηκε ως οδηγός της Άστον Μάρτιν από τον πατέρα του, ο οποίος σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα έχει καθαρή περιουσία 3,6 δισεκατομμυρίων λιρών, την οποία ο οδηγός της Formula 1 θα μπορούσε να κληρονομήσει στο μέλλον.

Αν και μέχρι στιγμής δείχνουν να είναι ευχαριστημένοι με την επένδυση στη F1, είναι βέβαιο πως με αυτά τα οικονομικά δεδομένα η οικογένεια Στρολ θα μπορούσε εύκολα να επενδύσει σε συλλόγους της Premier League αν το ήθελε. Σύμφωνα με το Sportico, η συνολική αξία των συλλόγων της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 24,17 δισεκατομμύρια λίρες.

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πλειονότητα αυτού του εντυπωσιακού ποσού κυριαρχείται από τις παραδοσιακές ομάδες της πρώτης εξάδας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πιο ακριβή έχοντας αποτιμηθεί στα 4,8 δισεκατομμύρια λίρες.

Εάν αφαιρεθούν οι αξίες των έξι κορυφαίων συλλόγων, συν τη Γουέστ Χαμ που είναι ο επόμενος ακριβότερος σύλλογος , οι 13 υπόλοιπες ομάδες έχουν συνολική αξία 3,5 δισεκατομμυρίων λιρών. Αυτό σημαίνει ότι ο Στρολ και η οικογένειά του θα έχουν λεφτά για να αγοράσουν όλες αυτές τις ομάδες με μια γιγαντιαία οικονομική επένδυση.