Χάος στο γκραν πρι του Μαϊάμι, καθώς η πίστα πλημμύρισε λίγες εβδομάδες πριν από τον αγώνα

Σέρχιο Πέρες

i

©Photo by Peter Fox/Getty Images/Ideal Images

Χάος στο γκραν πρι του Μαϊάμι, καθώς η πίστα πλημμύρισε λίγες εβδομάδες πριν από τον αγώνα

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:44 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 13.04.2023

Η πίστα του Μαϊάμι επικρίθηκε τακτικά πέρυσι και η κατάσταση του σιρκουί θα μπορούσε να είναι σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο μετά από τις πολύ μεγάλες πλημμύρες.

Το γκραν πρι του Μαϊάμι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 7 Μαΐου. Ωστόσο, με αυτόν τον ρυθμό, μπορεί οι οδηγοί να έχουν τύχη φέρνοντας τα μαγιό τους, καθώς πρόσφατες φωτογραφίες και βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν την πίστα να βρίσκεται κάτω από το νερό. 

Ακόμη και πριν «ανοίξουν» οι ουρανοί, η πίστα δεν θαυμάστηκε σχεδόν καθόλου από κανέναν οδηγό, καθώς πιλότοι όπως ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και ο Φερνάντο Αλόνσο εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την πίστα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, το σιρκουί του Μαϊάμι θα μπορούσε να έχει ακόμη περισσότερα προβλήματα. 

Σύμφωνα με το Local 10, η πίστα αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές. Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο απεικόνιζαν εργάτες μέχρι τα γόνατα στο νερό. 

Άλλοι οδηγοί στην περιοχή έμειναν αποκλεισμένοι λόγω των ισχυρών πλημμυρών που εξαπλώθηκαν σε όλη την πόλη τις τελευταίες εβδομάδες. Ένα θετικό για τους διοργανωτές είναι ότι έχουν ακόμα πολύ χρόνο για να φέρουν την πίστα στην κατάσταση που ήταν πριν.

Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τα καταδικαστικά σχόλια που δέχθηκαν την περασμένη σεζόν, σίγουρα θα είναι πολύ νευρικοί. «Η άσφαλτος δεν είναι στάνταρ της F1», είπε ο Αλόνσο πέρυσι. 

Από την πλευρά του ο Ρικιάρντο είπε: «Αυτή δεν είναι μια ωραία πίστα για να οδηγείς».