Σάινθ: «Σε όλο τον αγώνα πίεζα πολύ σκληρά, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τα ελαστικά»

Κάρλος Σάινθ

i

©Photo by Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images

Σάινθ: «Σε όλο τον αγώνα πίεζα πολύ σκληρά, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τα ελαστικά»

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:30 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 03:34 - 04.09.2023

Ο Κάρλος Σάινθ ήταν χαρούμενος με την εμφάνισή του στον εντός έδρας αγώνα της Ferrari, ενώ αναφέρθηκε και στη «μάχη» που είχε στους τελευταίους γύρους με τον teammate του, Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Κάρλος Σάινθ εκκίνησε για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν της Formula 1 από την pole position, με τον Ισπανό να κατακτά το πρώτο του βάθρο για το 2023. Ο πιλότος της Ferrari τερμάτισε στη 3η θέση, πίσω μόνο από τις δύο Red Bull των Σέρχιο Πέρες και Μαξ Φερστάπεν. Επίσης ο 29χρονος αναδείχθηκε και ο οδηγός της ημέρας στο γκραν πρι της Ιταλίας. 

Μετά τον τερματισμό, ο Σάινθ μίλησε για τον αγώνα του και τις μάχες που κλήθηκε να δώσει: «Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας. Δεν θα μπορούσαν να είναι δυσκολότερα τα πράγματα. Ειλικρινά σε όλο τον αγώνα πίεζα πολύ σκληρά για να κρατήσω πίσω μου τις δύο Red Bull. Αυτό με έκανε να χρησιμοποιήσω τα πίσω ελαστικά μου πολύ στην προσπάθειά μου να μείνω μπροστά. 

Στο τέλος πλήρωσα το τίμημα. Έκανα ό,τι μπορούσα για να αμυνθώ και κατάφερα να τερματίσω τρίτος. Είμαι χαρούμενος αλλά ήταν δύσκολο. Πιστεύω πως πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τα ελαστικά. Είχαμε περισσότερη φθορά από τη Red Bull. Βελτιωθήκαμε πολύ όμως σε σχέση με το Ζάντβορτ. Στη Μόντσα ήμασταν η δεύτερη ταχύτερη ομάδα».

Οσον αφορά τη μεγάλη μάχη που χρειάστηκε να δώσει με τον teammate του, Σαρλ Λεκλέρ στο τέλος του αγώνα ο Ισπανός είπε: «Δώσαμε μια σκληρή μάχη, ήταν δύσκολη. Πάντα απολαμβάνω να μάχομαι με τον Σαρλ, είναι φοβερός οδηγός όπως ο Τσέκο και ο Μαξ. Το διασκεδάσαμε».