Ανίκητος και στην Ιταλία ο Φερστάπεν, έγραψε ιστορία με τη νίκη του

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Peter Fox/Getty Images

Ανίκητος και στην Ιταλία ο Φερστάπεν, έγραψε ιστορία με τη νίκη του

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:42 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:43 - 03.09.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και στο γκραν πρι της Ιταλίας, ενώ ο Σέρχιο Πέρες έκανε το 1-2 για χάρη της Red Bull και ο Κάρλος Σάινθ ανέβηκε ως τρίτος στο βάθρο. Μάλιστα ο Ολλανδός έγραψε ιστορία με την 10η συνεχόμενη νίκη του.

Ο Μαξ Φερστάπεν στο Ιταλικό γκραν πρι έγραψε ιστορία. Ο Ολλανδός κατάφερε να φτάσει στη 10η διαδοχική νίκη του μέσα στη χρονιά και να γράψει το όνομά του δίπλα σε ένα ακόμα ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1.

Ο Σέρχιο Πέρες τερμάτισε στη 2η θέση και έκανε το 1-2 για τη Red Bull, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, ο οποίος ήταν και ο poleman του αγώνα. Ο Ισπανός στο τέλος του αγώνα έδωσε «μάχη» με τον ομόσταβλό του, Σαρλ Λεκλέρ για τη 3η θέση, όμως ο Σάινθ επικράτησε.  

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε στην ώρα που ήταν προγραμματισμένος, καθώς το μονοθέσιο του Γιούκι Τσουνόντα (AlphaTauri) παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα στο γύρο σχηματισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αγωνοδίκες να μην δώσουν κανονικά την εκκίνηση του αγώνα, η οποία αναβλήθηκε και δόθηκε με δύο λεπτά καθυστέρηση. 

Όταν ο αγώνας ξεκίνησε ο Κάρλος Σάινθ κράτησε τη πρωτοπορία απέναντι στον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ προσπάθησε να επιτεθεί στον Ολλανδό, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Λεκλέρ με αυτή τη κίνηση που επιχείρησε να κάνει για να προσπεράσει τον Φερστάπεν, ρίσκαρε, όμως κράτησε την 3η θέση. 

Όσον αφορά τις πίσω θέσεις ο Λιούις Χάμιλτον έχασε μία θέση και έπεσε στην 9η, ενώ μία θέση έχασε και ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin. Ο εξαιρετικός Άλεξ Άλμπον έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα. Ο οδηγός της Williams προσπέρασε τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren και ανέβηκε στην 5η θέση της κατάταξης.

Ο Φερστάπεν δεν άργησε να πιέσει τον Σάινθ, με τον οδηγό της Ferrari να αντέχει και να κρατάει τη θέση του. Από την άλλη πλευρά ο Λεκλέρ ήταν πολύ κοντά στον Ολλανδό, ενώ στις πιο πίσω θέσεις ο Πέρες πίεζε τον Ράσελ για την 4η θέση. 

Τελικά στον 15ο από τους 51 γύρους του γκραν πρι της Ιταλίας, ο οδηγός της Red Bull έκανε την αποφασιστική κίνηση που τον έφερε στην πρώτη θέση. Μάλιστα στον ίδιο γύρο ο Πέρες πέρασε τον Ράσελ για την 4η θέση.  

Η διαφορά του Φερστάπεν και του Σάινθ άνοιξε κατά τη διάρκεια των pits, καθώς οι μηχανικοί του Ισπανού καθυστέρησαν να του αλλάξουν ελαστικά. Παράλληλα ο Λεκλέρ πίεσε τον Σάινθ για την 2η θέση, όμως δεν μπόρεσε να τον προσπεράσει. Ο Πέρες ανέβασε τον ρυθμό του και προσπέρασε στον 32ο γύρο τον Λεκλέρ στη 3η θέση. 

Ο Φερστάπεν τελικά πήρε την 12η φετινή και 10η σειρά, με αποτέλεσμα να σπάσει το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Πέρες τερμάτισε στη 2η θέση, ενώ ο Κάρλος Σάινθ επικράτησε στην επική «μάχη» των Ferrari. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Άλεξ Άλμπον (Williams), Λάντο Νόρις (McLaren), Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin) και Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo).

Ο Χάμιλτον ανανέωσε για δύο χρόνια με τη Mercedes - Επέκταση του συμβολαίου και για τον Ράσελ
FORMULA 1

17:41 - 31.08.2023

Ο Χάμιλτον ανανέωσε για δύο χρόνια με τη Mercedes - Επέκταση του συμβολαίου και για τον Ράσελ

Η Mercedes ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Λιούις Χάμιλτον, για τα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα η γερμανική ομάδα έκανε γνωστή την ανανέωση του ομόσταβλου του Βρετανού, Τζορτζ Ράσελ.

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι σε δύο εβδομάδες, το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου με το γκραν πρι της Σιγκαπούρης.

Tags: