Ο Χάμιλτον ανανέωσε για δύο χρόνια με τη Mercedes - Επέκταση του συμβολαίου και για τον Ράσελ

Λιούις Χάμιλτον - Τότο Βολφ - Τζορτζ Ράσελ

i

©Mercedes

Ο Χάμιλτον ανανέωσε για δύο χρόνια με τη Mercedes - Επέκταση του συμβολαίου και για τον Ράσελ

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:41 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 02:32 - 01.09.2023

Η Mercedes ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Λιούις Χάμιλτον, για τα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα η γερμανική ομάδα έκανε γνωστή την ανανέωση του ομόσταβλου του Βρετανού, Τζορτζ Ράσελ.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Ιταλικού γκραν πρι η Mercedes προέβη σε μία σημαντική ανακοίνωση. Ο λόγος για τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα. 

Ο 38χρονος οδηγός βρισκόταν στον τελευταίο χρόνο της υπάρχουσας συμφωνίας του με τα «ασημί βέλη» και βρισκόταν σε συζητήσεις με τον επικεφαλής της ομάδας Τότο Βολφ για αρκετούς μήνες, με αυτές τις συζητήσεις τελικά να κατέληξαν σε νέους όρους. 

Ο Χάμιλτον εντάχθηκε στη Mercedes το 2013 και πανηγύρισε συνολικά 6 παγκόσμια πρωταθλήματα, 82 νίκες και 78 pole position. Ο Βρετανός και η Mercedes εργάζονται σκληρά αυτήν τη στιγμή για να επιστρέψουν στο μπροστινό μέρος του grid της F1, με τις αντίστοιχες σειρές κατάκτησης του τίτλου να έχουν τελειώσει το 2021, αλλά και οι δύο πλευρές είναι πεπεισμένες ότι η ανανέωση της συνεργασίας θα αποφέρει περαιτέρω επιτυχία. 

Σε δηλώσεις του ο Χάμιλτον μετά την ανανέωση του συμβολαίου του ανέφερε: «Κάθε μέρα ονειρευόμαστε να είμαστε οι καλύτεροι και την τελευταία δεκαετία το κάνουμε πράξη μαζί. Το να βρίσκεσαι στην κορυφή δεν συμβαίνει από τη μία ημέρα στην άλλη ή σύντομα, χρειάζεται αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Είναι τιμή μου να έχω κερδίσει μια θέση στα βιβλία της ιστορίας με αυτήν την ομάδα. Δεν ήμασταν ποτέ πιο πεινασμένοι για νίκες. 

Έχουμε μάθει πως με κάθε επιτυχία υπάρχει και ένα πισωγύρισμα. Συνεχίζουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας, συνεχίζουμε να παλεύουμε ανεξάρτητα από την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας και θα κερδίσουμε ξανά. Είμαι ευγνώμων για την ομάδα που με έχει στηρίξει εντός κι εκτός πίστας. Η ιστορία μας δεν έχει τελειώσει. Είμαστε αποφασισμένοι να κατακτήσουμε ακόμη περισσότερα μαζί και δεν θα σταματήσουμε αν δεν το καταφέρουμε».

Ανανέωσε και ο Ράσελ με τη Mercedes

Παράλληλα η Mercedes έκανε γνωστό πως και ο Τζορτζ Ράσελ θα συνεχίσει με τη γερμανική ομάδα, καθώς και αυτός συμφώνησε με τα «ασημί βέλη» και υπέγραψε νέο συμβόλαιο.

Σε δηλώσεις του για το νέο του συμβόλαιο με τη Mercedes, ο Ράσελ ανέφερε: «Μεγάλωσα με αυτή την ομάδα από τότε που μπήκα ως μέρος του προγράμματος junior το 2017. Είναι το σπίτι μου και αισθάνομαι φανταστικά που επεκτείνουμε την ιδιαίτερη σχέση μας μέχρι το 2025». 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Mercedes Τότο Βολφ τόνισε πως το δίδυμο της ομάδας είναι το καλύτερο στο πρωτάθλημα: «Η συνέχιση με την τρέχουσα σύνθεση των οδηγών μας ήταν μια απλή απόφαση. Έχουμε το ισχυρότερο ζευγάρι στο grid και οι δύο οδηγοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ομάδα για να μας πάνε μπροστά. Η δύναμη και η σταθερότητα που παρέχουν θα αποτελέσουν βασικά δομικά στοιχεία για τη μελλοντική μας επιτυχία».