Με ξεχωριστά χρώματα η Ferrari στη Μόντσα (pics)

Νέος χρωματισμός Ferrari ενόψει του Ιταλικού γκραν πρι

i

©Ferrari Media Centre

Με ξεχωριστά χρώματα η Ferrari στη Μόντσα (pics)

Η Scuderia Ferrari αποκάλυψε πως στο γκραν πρι της Ιταλίας το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστεί με ιδιαίτερο χρωματισμό.

Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε την Τρίτη (29/8) ότι θα αγωνιστεί με ιδιαίτερο χρωματισμό στο γκραν πρι της Ιταλίας το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα του Μαρανέλο αποκάλυψε ότι οι φόρμες των οδηγών θα έχουν και πάλι (όπως πέρσι) το κλασσικό κίτρινο χρώμα που παραπέμπει στην εποχή της γέννησης της Scuderia του Έντσο Φερράρι, πριν από 76 χρόνια. 

©Ferrari Media Centre/ Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ

Τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας θα έχουν κίτρινες λωρίδες σχήματος V στο κάλυμμα του κινητήρα, ενώ ιδιαίτερο χρωματισμό θα έχουν οι αριθμοί των οδηγών. Η Ferrari με αυτό τον τρόπο θέλει να αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορική νίκη που πέτυχε η ομάδα του WEC στις 24 Ώρες του Λε Μαν που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο. 

©Ferrari Media Centre

Θυμίζουμε ότι το ιταλικό σχήμα επικράτησε στον εμβληματικό αγώνα αντοχής με το #51 Ferrari των Αντόνιο Τζιοβινάτζι, Αλεσάντρο Πιερ Γκουίντι και Τζέιμς Καλάντο. Το πλήρωμα της 499P με αριθμό 51 της ομάδας Ferrari-AF Corse πανηγύρισε τη δόξα 58 χρόνια μετά τον τελευταίο θρίαμβο της Scuderia στη γαλλική πίστα, το 1965.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ferrari έχει μακρά ιστορία με το κίτρινο χρώμα και ενώ σχετίζεται περισσότερο με το κόκκινο, το κίτρινο έρχεται από τα εθνικά αγωνιστικά χρώματα της Ιταλίας που έφεραν και η Lancia με την Alfa Romeo.

Η ιταλική ομάδα κατευθύνεται προς τη Μόντσα κατέχοντας μια μακρινή τέταρτη θέση στην κατάταξη κατασκευαστών, με την Scuderia να αναζητά την πρώτη της νίκη στον «ναό της ταχύτητας» από το 2019 και μόλις το τέταρτο βάθρο της σεζόν.