Πιθανή η επιστροφή του Μικ Σουμάχερ στο grid

Μικ Σουμάχερ

Πιθανή η επιστροφή του Μικ Σουμάχερ στο grid

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:08 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 15.08.2023

Πιθανή φαίνεται να είναι η επιστροφή του Μικ Σουμάχερ στο grid της Formula 1, με τον Γερμανό οδηγό να είναι υποψήφιος για τη Williams.

Ο Μικ Σουμάχερ φέτος έμεινε εκτός grid, αφού η Haas αποφάσισε να βασιστεί στην εμπειρία του Νίκο Χούλκενμπεργκ. Όμως ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, δεν έμεινε άνεργος. «Στρατολογήθηκε» από τη Mercedes στην οποία έχει τον ρόλο του τρίτου οδηγού. 

Καθώς όλα δείχνουν πως η γερμανική ομάδα θα συνεχίσει και το 2024 με δίδυμο του Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ και δεδομένου πως ο Μικ θέλει να επιστρέψει στους αγώνες, ο επικεφαλής των «ασημένιων βελιών», Τότο Βολφ φέρεται να «δουλεύει» πάνω στην επόμενη ημέρα της καριέρας του 24χρονου πιλότου. 

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Μικ Σουμάχερ έχει έρθει στο προσκήνιο, καθώς ο Γερμανός φαίνεται να είναι υποψήφιος για τη συνεργάτιδα της Mercedes, Williams, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Λόρενς Μπαρέτο.    

Μετά από τους 12 πρώτους αγώνες, η Williams έχει συλλέξει 11 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Όσον αφορά το κομμάτι των οδηγών ο Άλεξ Άλμπον έχει συγκεντρώσει όλους τους βαθμούς της βρετανικής ομάδας, ενώ ο Λόγκαν Σάρτζεντ δεν έχει καταφέρει να τερματίσει σε κανένα αγώνα της φετινής σεζόν εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας.   

«Η βρετανική ομάδα έχει ήδη “δέσει” τον ικανότατο Άλεξ Άλμπον για το 2024. Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο rookie Λόγκαν Σάρτζεντ έχει αξιοπρεπές αλλά κάθε άλλο παρά εντυπωσιακό ξεκίνημα στην πορεία του στη Formula 1. Ξέρει πως πρέπει να βελτιωθεί για να κρατήσει τη θέση του για άλλη μία σεζόν. H Williams τον έχει αγκαλιάσει, προσπαθούν να κρατήσουν την πίεση μακριά του και να τον βοηθήσουν να βρει ρυθμό. 

«Κλείνει» στην Alpine o Μπινότο
FORMULA 1

16:51 - 15.08.2023

«Κλείνει» στην Alpine o Μπινότο

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα η Alpine φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ματία Μπινότο, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Πιστεύουν πως θα πετύχει και θα κερδίσει μία δεύτερη σεζόν στα μπλε – όμως δεν πρέπει μόνο να βρει σταθερότητα αλλά και να κλείσει την απόσταση από τον Άλμπον, ειδικά στις κατατακτήριες, και φυσικά να βαθμολογηθεί. Αν δεν τα καταφέρει, η θέση του απειλείται», έγραψε ο Μπαρέτο.