Χέλμουτ Μάρκο: «Ο Φερστάπεν θα έπαιρνε pole position ακόμα και αν οδηγούσε με τη Haas»

Μονοθέσιο Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Χέλμουτ Μάρκο: «Ο Φερστάπεν θα έπαιρνε pole position ακόμα και αν οδηγούσε με τη Haas»

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:20 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 12.09.2023

Ο σύμβουλος της Red Bull Χέλμουτ Μάρκο μίλησε στο Motorsport Total για την εξέλιξη του Μαξ Φερστάπεν τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει καταφέρει να κυριαρχήσει σε όλους τους αγώνες της φετινής σεζόν της Formula 1, με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολλανδός οδηγός είναι στη κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών με 314 βαθμούς. 

Με 10 αγώνες στο πρόγραμμα ακόμη μέχρι το τέλος της σεζόν του 2023, ο Φερστάπεν μπορεί κάλλιστα να σπάσει το ρεκόρ του των 15 νικών σε μία σεζόν, που πέτυχε πέρσι. Μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ 9 διαδοχικών του Σεμπάστιαν Φέτελ στον επόμενο αγώνα στην Ολλανδία και μετά να το σπάσει κι αυτό.

Ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο μίλησε στο Motorsport Total για την αλματώδη εξέλιξη του Μαξ Φερστάπεν τα τελευταία τρία χρόνια.  

«Ο Μαξ θα ήταν σε δική του κατηγορία με οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Ο Μαξ του 2020 δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Μαξ του 2023. Έχει γίνει εξαιρετικά κυρίαρχος. Για μένα, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν πάντα αυθεντία στο διάβασμα των αγώνων και στη διαχείριση των ελαστικών του. Και ο Μαξ είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο». 

Και συνέχισε: «Ίσως καλύτερος γιατί η βασική του ταχύτητα είναι καλύτερη. Υπήρξε μια τεράστια διαδικασία ωρίμανσης», δήλωσε ο Αυστριακός μιλώντας στο Motorsport Total. «Αν είναι τέτοιες οι συνθήκες, θα βάλει στην pole position μια AlphaTauri ή μια Haas, ό,τι αυτοκίνητο του δώσεις κατά τη διάρκεια των προκριματικών».