«Σίφουνας» και στην Ολλανδία ο Φερστάπεν - Πήρε την πολ ποζίσιον με διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον Νόρις

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Lars Baron/Getty Images

«Σίφουνας» και στην Ολλανδία ο Φερστάπεν - Πήρε την πολ ποζίσιον με διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον Νόρις

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:50 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:39 - 26.08.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε την πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες δοκιμές της Ολλανδίας, έχοντας διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον δεύτερο Λάντο Νόρις της McLaren.

Οι κατατακτήριες δοκιμές της Ολλανδίας ήταν δραματικές, καθώς η διαδικασία ξεκίνησε σε βρεγμένη πίστα και ολοκληρώθηκε σε στεγνή. Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να πάρει την πολ ποζίσιον κάτω από αυτές τις συνθήκες με επίδοση 1:10.567, έχοντας διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον Λάντο Νόρις της McLaren.  

Στην 3η θέση θα εκκινήσει ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes, ενώ στην 4η θα είναι ο Άλεξ Άλμπον της Williams, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές (25/8). 

Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν με την πίστα να είναι βρεγμένη από τη βροχή που έπεφτε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πράγμα που έκανε τη ζωή των οδηγών πιο δύσκολη. Εκτός από το Q1 έμειναν οι Γκουάνγιου Ζου (Alfa Romeo), Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo) και Λιάμ Λόσον (AlphaTauri). 

Ο Άλεξ Άλμπον ήταν άλλη μία μικρή έκπληξη, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Θυμίζουμε πως ο Λόσον πήρε τη θέση του Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος έσπασε το μετακάρπιο οστό στο αριστερό χέρι και το διάστημα της απουσίας του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Στο Q2 οι συνθήκες ήταν παρόμοιες, αλλά αυτή τη φορά είχαν και μια μεγάλη έκπληξη αφού ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes δεν κατάφερε να μπει στη πρώτη δεκάδα, με τους Λανς Στρολ (Aston Martin), Πιερ Γκασλί (Alpine), Γιούκι Τσουνόντα (AlphaTauri) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas) να μένουν εκτός επίσης. Ταχύτερος όλων στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εμφανίστηκε πιο σταθερός από ότι στο ξεκίνημα των δοκιμών στο Q1 και αμέσως έγραψε ένα χρόνο που ήταν «άπιαστος».

Το Q3 ήταν και το πιο περιπετειώδες των κατατακτήριων, καθώς έκαναν την εμφάνισή τους οι κόκκινες σημαίες. Συγκεκριμένα οι αγωνοδίκες αναγκάστηκαν να διακόψουν την διαδικασία, μετά τα ατυχήματα των Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams) και Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari). To Q3 διακόπηκε στα 8:13 του ρολογιού, καθώς έπρεπε να επισκευαστούν οι μπαριέρες. 

Μετά από την διακοπή, ο Φερστάπεν ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο και σημείωσε έναν τρομερό γύρο, παίρνοντας έτσι την πολ ποζίσιον. Ο Ολλανδός οδηγός κατέκτησε την πολ, έχοντας διαφορά μισού δευτερολέπτου με τον δεύτερο Λάντο Νόρις. Τρίτος τερμάτισε ο Ράσελ, ενώ στην τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Άλμπον. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν Αλόνσο, Σάινθ, Πέρες, Πιάστρι, Λεκλέρ και Σάρτζεντ

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας. 

Tags: