Το σοκ του Λεκλέρ με Χάμιλτον...

Το σοκ του Λεκλέρ με Χάμιλτον...

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:26 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:45 - 08.02.2024

Σύμφωνα με ιταλικά Μέσα, ο Σαρλ Λεκλέρ εμφανίζεται σοκαρισμένος και απογοητευμένος με τη μεταγραφή του Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes στη Ferrari. Ποιος είναι ο λόγος.

Οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από την Ιταλία, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, ημέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή-βόμβα του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari για το 2025, έκαναν λόγο για συμφωνία του Σαρλ Λεκλέρ με τον νέο ομόσταβλό του. 

«Αν νικήσει τον Χάμιλτον για το ποιος θα είναι το Νο 1 στην ομάδα, θα κερδίσει έναν επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και αν χάσει, θα έχει χάσει από έναν από τους καλύτερους στην ιστορία. Του αρέσει η πρόκληση», είχαν αναφέρει πηγές στην MARCA από την Ιταλία για τη θέση του Μονεγάσκου πιλότου. 

Μετά από μια εβδομάδα, εμφανίζονται πληροφορίες που έρχονται σε αντίθεση με αυτήν την παραπάνω έκδοση. Στην «Corriere dello Sport» υποστηρίζουν τώρα ότι ο Λεκλέρ και το περιβάλλον του ήταν «σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από την απόφαση της Ferrari», αφού την εποχή που υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με αόριστη λήξη (πιστεύεται ότι τουλάχιστον τρία χρόνια), ο Μονεγάσκος και η Scuderia «δεν είχαν ιδέα τι επρόκειτο να συμβεί», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα. 

Λέγεται στις ίδιες πληροφορίες με τον Λεκλέρ και τους δικούς του ανθρώπους ότι έχουν μείνει σιωπηλοί για το θέμα, «για να μην αποκαλύψουν σημάδια αδυναμίας». 

©Scuderia Ferrari

Θυμίζουμε πως η παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Ferrari θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

Η «ξηρασία» της ιταλικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών χρονολογείται από το 2008, όταν το κατέκτησε για 16η και τελευταία μέχρι σήμερα φορά.