Βασέρ: «Το 2024 είναι πολύ σημαντικό, θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι και να κερδίζουμε αγώνες»

Φρεντ Βασέρ

i

©Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

Βασέρ: «Το 2024 είναι πολύ σημαντικό, θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι και να κερδίζουμε αγώνες»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:44 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:44 - 20.02.2024

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ, επιμένει ότι το 2024 δεν είναι μια μεταβατική χρονιά για την ομάδα από το Μαρανέλο εν όψει της άφιξης του Λιούις Χάμιλτον την επόμενη σεζόν.

Αναπόφευκτα, η υπογραφή του Λιούις Χάμιλτον ως αντικαταστάτη του Κάρλος Σάινθ υποδηλώνει ότι η Ferrari έχει την κύρια εστίασή της στο μέλλον. 

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας, Φρέντ Βασέρ επιμένει ότι αυτή η σεζόν παραμένει η προτεραιότητα και ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να προωθηθεί η Scuderia προς τα εμπρός.

«Όχι, αυτό είναι λάθος, το 2024 δεν είναι μεταβατικό έτος. Είναι πολύ σημαντικό σεζόν για εμάς και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό. Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσεις κάτι είναι να κάνεις καλή δουλειά», ανέφερε αρχικά ο Γάλλος. 

Και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει είμαστε αφοσιωμένοι στο ‘24, θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο, θέλουμε να κερδίσουμε αγώνες, να συνεχίσουμε στο δρόμο που πήραμε το ‘23, και δεν θα σκεφτόμαστε καθόλου το 2025».

©Scuderia Ferrari

Στη συνέχεια, ο Γάλλος εξήγησε ότι η διαδικασία βελτίωσης και ενίσχυσης της Scuderia είναι ακόμη στην εξέλιξη: «Θα έλεγα πως, βάσει DNA, αν αρχίζεις να είσαι ικανοποιημένος με όσα έχεις τότε είσαι νεκρός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις διαρκώς τον ψυχισμό της διαρκούς βελτίωσης, να προσπαθείς να δουλεύεις τις αδυναμίες σου, και να προσπαθείς να κάνεις ένα βήμα σε άλλους τομείς. 

Οπότε, αυτό είναι ένα πλάνο χωρίς τελειωμό. Σίγουρα πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να έρχονται στην ομάδα, κι αυτό είναι ένα καλό νέο. Μέρα με τη μέρα ενισχύουμε την ομάδα, και κάνουμε βήματα μπροστά. Και πάλι, όμως, δεν είναι ότι αύριο το πρωί θα πω ότι φτάσαμε εκεί που θέλουμε ή ότι είμαι χαρούμενος με την κατάσταση. Μια τέτοια προσέγγιση είναι η αρχή του τέλους».

Για το πλάνο εξέλιξης του νέου μονοθεσίου της Scuderia, ο Βασέρ δήλωσε: «Αν δείτε την περσινή χρονιά, είχαμε αρκετά θετικό ρυθμό εξέλιξης σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αλλά είχαμε κάποιες περιόδους της σεζόν που ο Σαρλ απέδιδε λίγο καλύτερα, και άλλες που ο Κάρλος απέδιδε λίγο καλύτερα. Από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν, κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης της ομάδας, πιστεύω ότι οι οδηγοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο. 

Πρέπει να έχουμε αυτού του είδους την εξέλιξη ως αγωνιστική ομάδα. Και εδώ είμαστε σήμερα. Σίγουρα θέλουμε να πιέσουμε περισσότερο, είναι στο DNA της ομάδας μας. Όμως, ειλικρινά, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα έχουμε αυτού του είδους τη θετική εξέλιξη και πάλι στη διάρκεια του ‘24. Κι αυτό θα μας βοηθήσει πολύ για να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε», κατέληξε ο Βασέρ.