Το μάθημα του Μάρκεθ από τον Αλόνσο

Μαρκ Μάρκεθ και Φερνάντο Αλόνσο

i

©Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Το μάθημα του Μάρκεθ από τον Αλόνσο

Ο Μαρκ Μάρκεθ περιέγραψε με θαυμασμό για τα μαθήματα που έχει πάρει από τον συμπατριώτη του, Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Μαρκ Μάρκεθ περιέγραψε τι έχει μάθει από τον Φερνάντο Αλόνσο

Ο Μάρκεθ και ο Αλόνσο είναι και οι δύο θρύλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την Ισπανία που έχουν κατακτήσει τα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους. Η επιθετικότητα στην πίστα που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του Μάρκεθ είναι επίσης μέρος της ψυχής του πιλότου της Aston Martin. 

«Ένα από τα πράγματα που με δίδαξε ο Φερνάντο είναι ότι δεν πρέπει να υποτιμάς τον αντίπαλό σου. Αλλά, αντιθέτως, πρέπει να βλέπεις τα δυνατά του σημεία για να προετοιμαστείς καλύτερα. 

Ο Φερνάντο ήταν πάντα ένας από τους οδηγούς που προσπαθούσε να συντρίψει τον ομόσταβλο ή τον αντίπαλό του, αλλά με σεβασμό. Τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, γνωρίζοντας πάντα με ποιον είχε να κάνει», ανέφερε αρχικά ο Μάρκεθ στο DAZN, ο οποίος αποχώρησε από τη Honda για να ενταχθεί στη Gresini Ducati, δίπλα στον αδερφό του, Άλεξ. 

Όπως ο Μάρκεθ, ο Αλόνσο είχε το μερίδιο του σε έντονες αντιπαλότητες στη Formula 1, συμπεριλαμβανομένου του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον

«Αυτό που συμβαίνει στη Formula 1 είναι ότι εξαρτάται πολύ από το αυτοκίνητο, οπότε όλα εξαρτώνται από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι πάνω απ' όλα δεν θα χάσει ποτέ αυτή τη μαγεία των προσπεράσεων που κάνουν τη διαφορά. 

Για εμένα, 1,2 ή 3 οδηγοί μπορούν να τις κάνουν. Οι υπόλοιποι προσπερνούν με DRS και ο Φερνάντο είναι ένας από αυτούς που μπορεί να σε προσπεράσει σε οποιαδήποτε στροφή», κατέληξε ο Μάρκεθ. 

Θυμίζουμε πως ομάδες και αναβάτες θα λάβουν μέρος στο τελευταίο τεστ προετοιμασίας στο Κατάρ την επόμενη εβδομάδα πριν από την έναρξη της σεζόν του 2024 στο ίδιο αραβικό έθνος στις 10 Μαρτίου.