H KTM παρουσίασε την RC16 του 2024 (vid & pics)

Παρουσίαση KTM 2024

i

©Red Bull

H KTM παρουσίασε την RC16 του 2024 (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:00 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 02:54 - 14.02.2024

Η Red Bull KTM Factory Racing πραγματοποίησε προ ολίγου την επίσημη πρεμιέρα της με υψηλές φιλοδοξίες εν όψει του 2024 στο MotoGP.

Η Red Bull KTM Factory Racing παρουσίασε την RC16 του 2024, με το χρωματισμό της να μη διαφέρει ιδιαίτερα από αυτόν που γνωρίζουμε από τα προηγούμενα χρόνια. 

Η αυστριακή ομάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο με τη νέα της μοτοσικλέτα και στις δοκιμές της Σεπάνγκ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο. Την τελευταία ημέρα των δοκιμών στη Σεπάνγκ, ο Μπραντ Μπίντερ κατέλαβε την 7η θέση, ενώ ο ομόσταβλός του, Τζακ Μίλερ βρέθηκε στη 14η θέση των χρόνων. 

Η εργοστασιακή KTM RC16, με συνεχή χορηγία τίτλου από τη Red Bull, διατηρεί το γνώριμο πορτοκαλί και σκούρο μπλε χρώμα για το 2024, το οποίο θα «καβαλήσουν» οι Μπίντερ και Μίλερ

Ο Μπίντερ, ο οποίος έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του στην κορυφαία κατηγορία MotoGP στην KTM, απόλαυσε την πιο επιτυχημένη σεζόν του πέρυσι καθώς τερμάτισε 4ος στο πρωτάθλημα οδηγών με δύο νίκες σε αγώνες σπριντ και πέντε βάθρα σε γκραν πρι το 2023. 

©Red Bull

Ο Μίλερ, ο οποίος εντάχθηκε από την εργοστασιακή ομάδα της Ducati πέρυσι, τελείωσε τη σεζόν 11ος στην κατάταξη αναβατών με ένα βάθρο που ήρθε στο ισπανικό GP. 

Οι προσπάθειές τους έδωσαν στην KTM τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών MotoGP, τον καλύτερο τερματισμό της από τότε που εντάχθηκε στην κορυφαία κατηγορία (το 2017), και είναι ένα κατόρθωμα που η ομάδα στοχεύει να οικοδομήσει το 2024.

©Red Bull

Ο Μπίντερ δήλωσε: «Η τροχιά μας είναι ανοδική. 11η, 6η, 6η και 4η, έτσι, ναι, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλύτερα από την 4η. Η περσινή σεζόν ήταν εξαιρετική κάποιες στιγμές και δύσκολη κάποιες άλλες. Ένιωσα ότι είχαμε περιθώριο για περισσότερα. Ήμασταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί κάθε Σαββατοκύριακο και πάντα γύρω από τη μάχη του βάθρου. 

Αυτή τη σεζόν μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Θα είναι η δέκατη αγωνιστική μου σεζόν για τη Red Bull KTM Factory Racing και ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι. Ήμασταν πάντα ενωμένοι και πάντα είχαμε τον ίδιο στόχο στο μυαλό. Νομίζω ότι πάντα ταιριάζαμε πολύ καλά μαζί και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι. Το μόνο που απομένει είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά στο MotoGP».

©Red Bull

Από τη πλευρά του ο Μίλερ είπε: «Το 2023 ήταν μια χρονιά εκμάθησης και ανάπτυξης για εμένα ως άνθρωπο και ως αναβάτη. Προς το δεύτερο μισό της σεζόν, ήμασταν πραγματικά άνετα με τη μοτοσυκλέτα και μπορέσαμε να αρχίσουμε να διεκδικούμε τις θέσεις όπου έπρεπε να είμαστε. Στην KTM, όταν βρίσκουν κάτι ή βρίσκουν ένα μονοπάτι - νέες ιδέες, καλύτερες ιδέες και στρατηγικές - τότε τα δίνουν όλα για να τις έχουν στην πίστα το συντομότερο δυνατό. 

Ως αναβάτης, το να έχεις αυτή τη δύναμη και αυτό το κίνητρο και αυτήν την υποστήριξη από την εταιρεία είναι φοβερό. Δεν κατάφερα να πετύχω όλες τις επιθυμίες που ήθελα το 2023. Έχω μια εντελώς νέα λίστα επιθυμιών για το 2024».