Ο Μορμπιντέλι θα απουσιάσει από όλες τις δοκιμές

Φράνκο Μορμπιντέλι

i

©Red Bull

Ο Μορμπιντέλι θα απουσιάσει από όλες τις δοκιμές

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:00 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:32 - 07.02.2024

Η Pramac Racing ανακοίνωσε ότι ο Φράνκο Μορμπιντέλι θα απουσιάσει από τις δοκιμές MotoGP στη Σεπάνγκ (6-8 Φεβρουαρίου) και στο Κατάρ (19-20 του ίδιου μήνα). Μάλιστα ο Ιταλός θα δώσει το «παρών» στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν MotoGP 2024 στο Κατάρ, στις 8 Μαρτίου.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι έχει λάβει συμβουλές από τους γιατρούς να απέχει από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες αφού υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις στην Ιταλία

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πως δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στη δράση μέχρι τον πρώτο γύρο της σεζόν, ο οποίος είναι προγραμματισμένος στο Losail International Circuit στο Κατάρ στις 10 Μαρτίου. 

Η συμμετοχή του Μορμπιντέλι στις δοκιμές της Σεπάνγκ αυτού του Σαββατοκύριακου ήταν ήδη αμφίβολη, καθώς είχε ένα τρομακτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Πορτιμάο, όπου υπέστη σοβαρή διάσειση.

Ωστόσο, την Τρίτη έγινε γνωστό ότι η ανάρρωσή του θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, με τον 29χρονο αναβάτη πλέον να χάνει επίσης το δεύτερο και τελευταίο τεστ προετοιμασίας της χρονιάς στο Κατάρ αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η δήλωση της Pramac Racing:

«Μετά το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής δοκιμής στο Πορτιμάο την προηγούμενη εβδομάδα, ο Φράνκο Μορμπιντέλι υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις από τον καθηγητή Φράνκο Σερβαντέι (νευρολόγος) και τον δρ. Ρομπέρτο Ντονάτι. Παρά τη γενικά καλή του κατάσταση, ο αναβάτης της Prima Pramac Racing αποφάσισε να υποβληθεί σε εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο πριν αποφασίσει αν θα ταξιδέψει στη Sepang ή όχι. 

Μετά τα αποτελέσματα διαφόρων εξετάσεων, που έδειξαν καλή συνολικά κλινική εικόνα, ο καθηγητής Φράνκο Σερβαντέι συνέστησε, ως προληπτικό μέτρο, ο Μορμπιντέλι να απέχει από την επανάληψη αθλητικών δραστηριοτήτων για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. 

Ως εκ τούτου, ο Φράνκο δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επερχόμενες επίσημες δοκιμές στο Κατάρ (19-20 Φεβρουαρίου). Η επιστροφή του στην πίστα αναμένεται για τον πρώτο αγώνα MotoGP της σεζόν 2024, που έχει προγραμματιστεί στη Λουσάιλ από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου».