H Red Bull GAS GAS Tech3 αποκάλυψε τα νέα της χρώματα για το 2024 (vid & pics)

Παρουσίαση GasGas για 2024

i

©GasGas

H Red Bull GAS GAS Tech3 αποκάλυψε τα νέα της χρώματα για το 2024 (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:16 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 30.01.2024

Η Red Bull GAS GAS Tech3 αποκάλυψε τις μοτοσικλέτες της για το 2024, όπου αναμένεται πολλά υποσχόμενο για την ομάδα.

Η σεζόν του 2024 θα σηματοδοτήσει την έκτη για την ομάδα του Χέρβε Πόρσαβαλ στο MotoGP ως δορυφόρο συνεργάτη της KTM, και δεύτερη με το όνομα GasGas

Η περσινή χρονιά αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την Tech3, καθώς ο Πολ Εσπαργκαρό έχασε το πρώτο μισό της σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού και ο «πρωτάρης» Αουγκούστο Φερνάντεθ δυσκολεύτηκε να βρει τη φόρμα του. Η ομάδα πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της 4ης θέσης με τον δεύτερο στο γαλλικό γκραν πρι, αλλά τώρα έχει περάσει τρεις σεζόν χωρίς να ανεβεί στο βάθρο.

©GasGas

Στον Φερνάντεθ προσφέρθηκε νέο συμβόλαιο για το 2024, ενώ ο Εσπαργκαρό έφυγε, παρά την υπογραφή διετούς συμφωνίας, για να ανοίξει ο δρόμος για τον πρωταθλητή του Moto2, Πέδρο Ακόστα. 

Ο Ακόστα ήταν ένα βασικό πρόσωπο στην αγορά των αναβατών πέρυσι και είχε μακροχρόνια διαβεβαίωση ότι ένα βήμα ανόδου στην κορυφαία κατηγορία με την KTM. Το ντεμπούτο του στο MotoGP έρχεται με πολλή προσμονή, έχοντας κερδίσει τον τίτλο του Moto3 στην πρώτη του σεζόν και στη συνέχεια το Moto2 σε δύο σεζόν. 

Τη Δευτέρα (29/1), η Tech3 αποκάλυψε τα εργοστασιακά χρώματα της GasGas με τα οποία θα αγωνιστεί ξανά το 2024 με τους Ακόστα και Φερνάντεθ. Το φετινό χρώμα είναι μια μικρή απόκλιση από τον χρωματικό συνδυασμό του 2023, με πιο εμφανή μάρκα Red Bull στο μπροστινό και στο πλάι της μοτοσυκλέτας. 

©GasGas

Ο γίγαντας των ενεργειακών ποτών έχει γίνει επίσης ο χορηγός τίτλου της ομάδας GasGas της Tech3. Ο Ακόστα ολοκλήρωσε την πρώτη του επίσημη δοκιμή στη μοτοσυκλέτα KTM στη Βαλένθια τον περασμένο Νοέμβριο στις 18 και ήταν μόλις τέσσερα δέκατα μακριά από τον ομόσταβλό του. 

Η Tech3 είναι η πέμπτη ομάδα που μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει την παρουσίασή της για το 2024, μετά την Gresini, την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, την VR46 και την Trackhouse Racing. 

Η Yamaha θα είναι η επόμενη ομάδα που θα αποκαλύψει τα χρώματα του 2024 την παραμονή των δοκιμών προετοιμασίας στη Μαλαισία στις 5 Φεβρουαρίου. Οι δοκιμές πριν από τη σεζόν διεξάγονται από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου στη πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία, πριν από τις δύο τελευταίες ημέρες δοκιμών στο Κατάρ στις 19-20 Φεβρουαρίου, εν όψει της νέας σεζόν που ξεκινά στο Λοσάιλ στις 8-10 Μαρτίου.

©GasGas

Ο Φερνάντεθ δήλωσε: «Όλα ήταν καινούργια πέρυσι και είχα πολλά να μάθω, αλλά υπήρχαν σημεία προς το τέλος της σεζόν όπου ένιωθα γρήγορος. Ένιωθα άνετα οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα, αλλά ως πρωτάρης έπρεπε να είσαι πολύ υπομονετικός και να εμπιστευτείς τη διαδικασία εκμάθησης. Όταν τελείωσα το 2023 ανέλυσα τη σεζόν και είδα ότι είχα κάνει τα βήματα που έπρεπε να κάνω. 

Ανυπομονώ για τη φετινή χρονιά γιατί πλέον γνωρίζω τις πίστες. Είμαι υπερήφανος που συνεργάζομαι με τη Red Bull και που θα τους έχω στη μοτοσυκλέτα μου. Είναι ένα όνειρο και έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να αποδώσουμε. Είναι στα χέρια μας, οπότε ας το κυνηγήσουμε». 

Ο Ακόστα με τη σειρά του ανέφερε: «Αν σκεφτώ την καριέρα μου και το ταξίδι μου μέχρι τώρα, τότε νιώθω πολύ ωραία! Είναι ωραίο να λέω ότι είχα την ευκαιρία να οδηγήσω για μια εργοστασιακή ομάδα στην πρώτη μου σεζόν, είναι ωραίο να λέω ότι κέρδισα δύο τίτλους σε τρία χρόνια, είναι ωραίο να λέω ότι έρχομαι σε μια εργοστασιακή ομάδα για την πρώτη σεζόν στο MotoGP. 

Αλλά είναι επίσης αρκετά δύσκολο να παίζεις με την πίεση, να παίζεις με τα σχόλια. Δεν θέλω να σκέφτομαι τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή. Έχω μόνο μια μέρα στη μοτοσυκλέτα και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσω για αποτελέσματα ή στόχους, γιατί δεν είναι ρεαλιστικό. Θα προσπαθήσω να απολαύσω το τεστ της Μαλαισίας και θα προσπαθήσω να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες για να προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός στην αρχή της σεζόν, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής πρέπει επίσης να πάρουμε την εμπειρία των αγώνων για να αναπτυχθούμε βήμα-βήμα».