Η Ducati παρουσίασε τη νέα εμφάνισή της μοτοσυκλέτας της για τη σεζόν του 2024 (pics)
i

© PrtScr

Η Ducati παρουσίασε τη νέα εμφάνισή της μοτοσυκλέτας της για τη σεζόν του 2024 (pics)

Γιάννης Λιβανός • 13:40 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:24 - 22.01.2024

Η επίσημη ομάδα της Ducati αποκάλυψε σήμερα τη μοτοσυκλέτα των δύο Ιταλών αναβατών της που αγωνίζονται στο MotoGP, του παγκόσμιου πρωταθλητή Francesco Bagnaia και του Enea Bastianini.

Μετά την Gresini το Σάββατο, η Ducati ανέλαβε δράση τη Δευτέρα, παρουσιάζοντας την εμφάνισή της για το 2024 στο MotoGP σε συνέντευξη Τύπου στη Madonna di Campiglio, ένα χιονοδρομικό κέντρο στις ιταλικές Άλπεις. Η μοτοσυκλέτα της εργοστασιακής ομάδας έχει αλλάξει ελάχιστα από τότε που οι συνεργάτες παρέμειναν οι ίδιοι, με τη Lenovo ως κύριο χορηγό και το κόκκινο που συνδέεται με τη μάρκα που κυριαρχεί στο πρωτάθλημα τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτή θα είναι η εμφάνιση των μοτοσυκλετών που θα οδηγήσουν οι δύο αναβάτες μας: ο Francesco Bagnaia, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, και ο Enea Bastianini, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα τον περασμένο χειμώνα.  Αυτή η εμφάνιση της Ducati στη φωτογραφία δεν περιλαμβάνει ακόμη όλες τις λεπτομέρειες, που ο Luigi Dall'Igna, γενικός διευθυντής της Ducati, ανακοίνωσε ως «πολύ διαφορετικές από αυτές των τελευταίων ετών».

«Θα πρέπει να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδό μας» τόνισαν οι άνθρωποι της Ducati

Μιλώντας στη σκηνή της παρουσίασης, ο Bagnaia τόνισε την ανάγκη εξέλιξης του κατασκευαστή, καθώς πάλεψε για τον τίτλο με τον Jorge Martin μέχρι το τελευταίο Grand Prix του 2023. «Θα πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδό μας όλο και περισσότερο», επέμεινε ο Ιταλός που στη συνέχεια είπε: «Το να έχουμε οκτώ Ducati στο grid μπορεί να μας βοηθήσει, αλλά στην πραγματικότητα τραβάει τους πάντες ψηλά. Όλοι βελτιώνονται, όπως έκαναν οι KTM και Aprilias πέρυσι, ενώ η Honda και η Yamaha θα βελτιωθούν επίσης. Πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτόν τον ανταγωνισμό που εντείνεται».

Ικανοποιημένος με την πρώτη ματιά στο Desmosedici του 2024 στη Βαλένθια, ο Bagnaia πρόκειται να ενωθεί με τους άλλους αναβάτες στη Sepang της Μαλαισίας για την πρώτη χειμερινή δοκιμή, από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Tags: